Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební tvorba dítěte+praxe (USP / M3HTD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M3HTD - Hudební tvorba dítěte+praxe, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Hudba v životě dítěte předškolního věku.- Přehled osobností zabývající se hudební tvorbou pro děti.- Nejmodernější trendy v hudební tvorbě pro děti; orientace ve vokální, instrumentální a divadelní tvorbě u domácích i zahraničních hudebních skladatelů.- Využití (kreativní) didaktických metod, zásad v hudební tvorbě pro děti předškolního věku.- Různorodost hudebních činností pro děti předškolního věku.- Poslechové činnosti a poslechový repertoár pro děti předškolního věku.- Integrace hudby a hudební činnosti v předškolní výchově.- Integrace výchovných složek ve vzdělávacím procesu (hudební výchova, výtvarná výchova, tělesná výchova).- Příprava a realizace modelových hodin - procvičování, zdokonalování.- Příprava, realizace a analýza působení studenta v mateřské škole (během blokové výuky).

Získané způsobilosti

Student je schopen orientovat se v hudební tvorbě pro děti předškolního a mladšího školního věku. Student je způsobilý poukázat na tvořivé využití poznatků v nových strategiích hudební výchovy a aplikovat je v MŠ.

Literatura

JENČKOVÁ, E. Hudba a pohyb ve škole. Hradec Králové: Tandem, 2002. LIŠKOVÁ, M. Hudební činnosti pro předškolní vzdělávání. Praha: Raabe, 2006. ŠPAČKOVÁ, R. 111 námětů pro tvořivou hru dětí. Sborník činností pro mateřské školy. Praha: Portál, 1998. HERDEN, J. Hudba jako řeč. O poslechu doma i ve škole. Praha: Scientia, 1998. SITNÁ, D. Metody aktivního vyučování. Spolupráce žáků ve skupinách. Praha: Portál, 2009.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast na cvičeních, absolvování praxe a zpracování dílčích úkolů.Zkouška: student předkládá portfolio dílčích úkolů a absolvuje písemnou zkoušku v rozsahu daném obsahem předmětu.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.

Vyučující

Mgr. Eva Machů, Ph.D.Mgr. Eva Machů, Ph.D.