Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická komunikace v MŠ (USP / M3PKM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M3PKM - Pedagogická komunikace v MŠ, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Sociální a pedagogická komunikace - teoretické východiska.- Pravidla komunikace učitelka - děti.- Komunikační styl učitele.- Verbální a neverbální komunikace - její aspekty a specifika v prostředí školy.- Učitelka mateřské školy v komunikaci s rodičem, kolegou, zřizovatelem.- Emoce v komunikaci.- Dětská kresba jako způsob komunikace dítěte předškolního věku.- Masová komunikace a její vliv na dítě v předškolním věku.- Chyby v komunikaci při práci s dětmi.- Rozvoj komunikačních zručností dítěte předškolního a mladšího školního věku.

Získané způsobilosti

Student má znalosti z celistvého rozvoje sociálně komunikativní a pedagogicko komunikativní složky. Student je způsobilý získané vědomosti a dovednosti aplikovat v edukační realitě mateřské školy.

Literatura

BELZ, H., SIEGRIST, M. Klíčové kompetence a jejich rozvíjení. Praha: Portál, 2001. VYBÍRAL, Z. Psychologie lidské komunikace. Praha: Portál, 2000. REIFOVÁ, I. a kol. Slovník mediální komunikace. Praha: Portál, 2004. FISHER, R. Učíme děti myslet a učit se. Praha: Portál, 1997. ISBN 80-7178-120-7.GAVORA, J. Učitel a žáci v komunikaci. Brno: Paido, 2005. KOLÁŘ, Z., VALIŠOVÁ, A. Analýza vyučování. Praha: Grada , 2009. ZELINOVÁ, M. Hry pro rozvoj emocí a komunikace. Praha: Portál, 2007. MERTIN, V., GILLERNOVÁ, I. (eds.). Psychologie pro učitelky mateřské školy. Praha: Portál, 2003. VOPEL, W. K. Skupinové hry pro život. Praha: Portál, 2007.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast na cvičení (docházka min. 80%), vypracování a prezentace seminární práce.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.

Vyučující

Mgr. Hana Navrátilová