Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvoj základních lokomocí dítěte+praxe (USP / M3RZL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M3RZL - Rozvoj základních lokomocí dítěte+praxe, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Vývoj dítěte od narození až po období předškolního věku.- Forma a vývoj pohybu.- Rozvoj lokomoce u dětí předškolního věku.- Rozvoj motoriky u dětí předškolního věku.- Diagnostika správné a nesprávné lokomoce.- Náprava a odstranění nesprávné lokomoce.

Získané způsobilosti

Student má znalosti o vývoji základní lokomoce u dětí předškolního věku. Je schopen a způsobilý aplikovat rozvoj lokomoci a motoriky u dětí předškolního věku.

Literatura

BOROVÁ, B., TRPÍŠOVSKÁ, D. Cvičíme s malými dětmi. Praha: Portál, 1998. KIRBYOVÁ, A. Nešikovné dítě (Dyspraxie a další poruchy motoriky). Praha: Portál, 2000. DVOŘÁKOVÁ, H. Sportujeme s nejmenšími dětmi. Praha: Olympia, 2001. NOVOTNÝ, I., HRUŠKA, M. Biologie člověka. Praha: Fortuna, 1999. KLENKOVÁ, J. Diagnostika předškoláka. Brno: MC nakladatelství, 2003. ŠPAČKOVÁ, R. 111 námětů pro tvořivou hru dětí. Praha: Portál, 1998.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast na cvičeních, samostudium, základní orientace v dané problematice a vypracování seminární práce. Zkouška: znalosti budou ověřeny písemným testem v rozsahu daném obsahem předmětu.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.

Vyučující

PhDr. Roman BožikPhDr. Roman Božik