Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na hudební nástroj I (USP / M4HN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M4HN1 - Hra na hudební nástroj I, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Technické zvládnutí základních melodií a písní (lidové i umělé v MŠ).Spojení zvukových představ s představami motorickými i vizuálními.Stupnice a akordy (C, G, D, A, E, F dur a Am, Em, Dm).Zdokonalení techniky (Etudy: technická cvičení), zvyšování její náročnosti.Základy přednesu i interpretace (skladeb různých stylů a žánrů).Aplikace základních technických, rytmických a intonačních dovedností na bezchybnou hru písní a skladeb.Formování návyků souhry v intrumentálních kolektivech.Využití nástroje v konkrétních situacích v předškolní výchově.Pokročilí studenti postupují podle individuálního učebního plánu vypracovaného vyučujícím.

Získané způsobilosti

Student ovládá elementární dovednosti i návyky hry na hudební nástroj (klavír). Je způsobilý aplikovat a používat klavír jako učební pomůcku v hudebních činnostech, aktivitách v MŠ.

Literatura

POLEDŇÁK, I. Hudba jako problém estetiky. Praha: Karolinum, 2006. Kol. autorů. Já a písnička 1. Vyd. G + W, 2011. BÖHMOVÁ, Z., GRÜNFELDOVÁ, A., SARAUER, A. Klavírna škola pro začátečníky. Praha: Editio Bärenreiter, 2002. KRÁL, Z. Písničky pro děti. Brno: Computer Press, 2006. ČAJKOVSKIJ, P. I. Album pro mládež, op. 39. Praha: EDITIO SUPRAPHON, 1964. HRADECKÝ, E. Malé jazzové album. Praha: EDITIO SUPRAPHON, 1989. CZERNY, C. 125 pasážových cvičení op. 261. Praha: EDITIO SUPRAPHON H 159, 1963.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je aktivní účast na cvičeních a prokázání schopnosti hry na klavír v požadovaném rozsahu.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.

Vyučující

Mgr. Eva Machů, Ph.D.