Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pohybové hry v MŠ (USP / M4PHM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M4PHM - Pohybové hry v MŠ, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Charakteristika pohybové aktivity.Nesrovnalosti ve vývoji.Motivace.Vztah dítě - rodič.Cvičební jednotka.Specifické pomůcky.Předměty denní potřeby.Cvičební jednotka psychomotoriky.Pohybové aktivity rodičů a dětí.Cvičení s náčiním, na nářadí a bez pomůcek.

Získané způsobilosti

Student ovládá vývoj psychomotoriky v dětském věku. Je schopen identifikovat a analyzovat její vliv na vývoj tělesných a duševních procesů.

Literatura

BOROVÁ, B. et. al. Cvičíme s malými dětmi: Náměty pro rozvoj pohybových dovedností dětí od 3 do 8 let. Praha: Portál, 1998. ADAMÍROVÁ, J. Hravá a zábavná výchova pohybem: Základy psychomotoriky. Praha: Česká asociace Sport pro všechny, 2006. BURSOVÁ, M. Kompenzační cvičení: uvolňovací, protahovací, posilovací. Praha: Grada, 2005. HERMOVÁ, S. Psychomotorické hry: 92 her zaměřených na motorický rozvoj dětí v mateřské škole. Praha: Portál, 1994. DVOŘÁKOVÁ, H. Sportujeme s nejmenšími dětmi. Praha: Olympia, 2001. HANŠPACHOVÁ, J. Veselé hry s malými dětmi: Náměty k rozvoji smyslu pro humor dětí od 2 let. Praha: Portál, 1999. DVOŘÁKOVÁ, H. Pohybem a hrou rozvíjíme osobnost dítěte: tělesná výchova ve vzdělávacím programu mateřské školy. Praha: Portál, 2002. BLAHUTKOVÁ, M., KOUBOVÁ, J. Psychomotorika aneb prožitek z pohybu. Brno: CDVU MU, 1996. KLOUDOVÁ, M., et al. Sport pro všechny: Speciální učební text. Praha: Česká asociace Sport pro všechny, 2005.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je aktivní účast na cvičení, samostudium, základní orientace v dané problematice a vypracování seminární práce.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.

Vyučující

PhDr. Roman Božik