Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na hudební nástroj II (USP / M5HN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M5HN2 - Hra na hudební nástroj II, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Technické zvládnutí základních melodií a písní (lidové i umělé v MŠ).- Spájení zvukových představ s představami motorickými i vizuálními.- Stupnice a akordy (C, G, D, F dur a Am, Dm, Em).- Zdokonalení techniky, zvyšování její náročnosti.- Základy přednesu i interpretace (skladeb různých stylů a žánrů).- Aplikace základních technických, rytmických a intonačních zručností na bezchybnou hru písní a skladeb.- Formování návyků souhry v instrumentálních kolektivech.- Využití nástroje v konkrétních situacích v předškolní výchově.Pokročilí studenti postupují podle individuálního učebního plánu vypracovaného vyučujícím.

Získané způsobilosti

Student má teoretické znalosti a praktické dovednosti i návyky hry na hudebním nástroji - flétna. Je schopen aplikovat a používat flétnu jako učební pomůcku v hudebních činnostech, aktivitách v MŠ.

Literatura

DANIEL, L. FLAUTO DOLCE - Škola hry na sopránovou zobcovou flétnu. Druhý díl (přepracované vydání). Praha: PANTON International, 1999. DANIEL, L. FLAUTO DOLCE - Škola hry na sopránovou zobcovou flétnu. První díl (přepracované vydání). Praha: PANTON International, 1999. KLEMENT, M. Základy hry na sopránovou zobcovou flétnu. Praha: Editio Bärenreiter, 2002. GRUBER. R. 50 národních písní pro 23 zobcové flétny (nebo klarinety, hoboje, trubky, lesní rohy). Praha: Editio Bärenreiter Supraphon, 1993. GRUBER, R. Rozfoukej se píšťaličko (Album přednesových skladeb pro sopránovou zobcovou flétnu s doprovodem klavíru). Praha: EDITIO Supraphon, 1975. PROCHÁZKA, M. Výběr přednesových skladeb pro zobcovou flétnu (60 skladeb s doprovodem). Kyjov: Hud. nakladatelství M. Procházky, 2006.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je prokázání schopnosti hry na flétnu v požadovaném rozsahu.

Garant

Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

Mgr. Eva Machů, Ph.D.