Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogika volného času (USP / M5PVC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M5PVC - Pedagogika volného času, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Teorie mimoškolní pedagogiky.- Hodnotová orientace dětí ve vztahu ke kvalitě volného času.- Metodika výchovy dětí mladšího školního věku.- Tvorba projektů pro práci s dětmi ve volném čase.- Definování pojmů mimoškolní pedagogika, charakteristika dítěte v mladším školním věku, vychovatel.- Skryté kurikulum v MŠ a jeho vliv na dítě.- Spolupráce školy a zájmových institucí.- Volný čas dítěte, volnočasové aktivity v rámci školy.

Získané způsobilosti

Student ovládá teoretické poznatky z mimoškolní pedagogiky a výchovy ve volném čase. Je schopen aplikovat dané poznatky v praxi. Je způsobilý používat specifické metody při práci v zájmových útvarech dětí.

Literatura

FÜLÖPOVÁ, E., ZELINOVÁ, M. Hry v materskej škole. Bratislava, 2003. PÁVKOVÁ, J., HÁJEK, B. Pedagogika volného času. Praha, 2002. KRATOCHVÍLOVÁ, E. Pedagogika voľného času. Bratislava, 2004. http://vyuka.fhs.utb.cz/login/index.phpZELINOVÁ, M. Hry pro rozvoj emocí a komunikace. Praha, 2007. ZELINOVÁ, M. Voľný čas efektívne a tvorivo. Bratislava, 2012.

Požadavky

Zápočet: Plnění průběžně zadávaných úkolů, předložení projektu zájmových činností v mateřské škole.Zkouška: obhajoba projektu zájmových činností a písemný test.

Garant

Mgr. Ilona Kočvarová, Ph.D.Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

PhDr. Roman Božikdoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.