Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum k podpoře soc. kompetencí (USP / M6PRK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M6PRK - Praktikum k podpoře soc. kompetencí, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Klíčové kompetence a jejich pojetí - teoretické východiska, objasnění souvisejících pojmů sociální, společenský, socializaci, enkulturace, kulturní gramotnost). Sociální kompetence druhy sociálních kompetencí, jejich kurikulární ukotvení a rozvíjení ve školním prostředí, specifické prostředí preprimárního vzdělávání. Analýza možných metodických přístupů k podpoře sociálních kompetencí. Optimální didaktické strategie na rozvoj sociálních kompetencí dětí předškolního a školního věku. Praktické návrhy na podporu a rozvoj sociálních kompetencí dětí předškolního věku.

Získané způsobilosti

Student je schopen propojovat teoretické poznatky z ostatních pedagogických a psychologických disciplín s praktickou aplikací v sociálních kompetencích dítěte předškolního věku.

Literatura

LISÁ, E. Hry k rozvoji sociálních kompetencí žáků 1. stupně. Praha: Portál, 2010. SVOBODOVÁ, E. Prosociální činnosti v předškolním vzdělávání. Praha: Raabe, 2007. BĚLECKÝ, Z. et. al. Klíčové kompetence v základním vzdělávání. Praha: VÚP, 2007. ČECHOVÁ, B. Nápady pro rozvoj a hodnocení klíčových kompetencí žáků. Praha: Portál, 2009. PFEFFER, S. Rozvíjíme emoce dětí. Praktická příručka pro mateřské školy. Praha: Portál, 2003. VOPEL, K.W. Skupinové hry pro život. Praha: portál, 2007.

Požadavky

Vypracování a prezentace projektu na rozvoj sociálních kompetencí dítěte předškolního věku.

Garant

doc. PaedDr. Jana Majerčíková, PhD.Mgr. Hana Navrátilová