Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Využití výtvarných technik v MŠ (USP / M6VVT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M6VVT - Využití výtvarných technik v MŠ, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výtvarné techniky: tradiční versus netradiční.Estetika ve výtvarné výchově.Kresba (hodnota a význam kresby, druhy a typy kreseb, kresba jako komunikační prostředek).Práce s kresebním materiálem, nástroji i technikami.Paleta barev - výrazové možnosti barvy, význam barvy.Práce s barvou.Možnosti využití výtvarných technik v každodenních činnostech dětí předškolního věku.Náměty a témata pro výtvarné zpracování vhodné pro děti předškolního věku.

Získané způsobilosti

Student disponuje teoretickými a praktickými znalostmi o výtvarných technikách využitelných v MŠ. Student je schopen vytvořit výtvarné aktivity vhodné pro děti předškolního věku.

Literatura

ROESELOVÁ, V. Námět ve výtvarné výchově. Praha: Sarah, 2000. ROESELOVÁ, V. Techniky ve výtvarné výchově. Praha: Sarah, 1996. KÖNIGOVÁ, M. Tvořivost - techniky a cvičení. Praha: Grada, 2007. STADLEROVÁ, H. a kol. Východiska a inspirace pro výtvarnou tvorbu dětí v předškolním vzdělávání. Brno: Muni Press, 2011. ŠUPŠÁKOVÁ, B. (et. al.). Vizuálna kultura a umenie v škole. Svätý Jur: DIGIT, 2004. POLASKOVÁ, M. 200 výtvarných činností: náměty pro tvořivost dětí od 3 let. Praha: Portál, 2008.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je zpracování dílčích úkolů, které student při obhajobě zápočtu předkládá v podobě portfolia.

Garant

Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

Mgr. Jana Vašíková, PhD.