Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchova ke zdraví (USP / M6VYZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M6VYZ - Výchova ke zdraví, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V centru jednotlivých teoretických i aplikačních analýz je hledání roviny trojdimenzionálního pohledu na zdraví (zdraví sociální, psychické, fyzické). Studenti dostanou možnost analyzovat postavení výchovy ke zdraví v interdisciplinárních souvislostech a seznámit se s jejím postavením v kurikulech mateřských škol.

Získané způsobilosti

Student zná koncept podpory zdraví, prevence a trvale udržitelného způsobu života. Student je schopen analyzovat atributy kvality života a faktory, které ho ovlivňují.

Literatura

WIEGEROVÁ, A. Na ceste za zdravím. Bratislava: Iuventa, 2000. KŘIVOHLAVÝ, J. Psychologie zdraví. Praha: Portál, 2001. ŘEHULKA, E., ŘEHULKOVÁ, O. Učitelé a zdraví. Brno: Psychologický ústav AV ČR, 2002. WIEGEROVÁ, A. Výchova ke zdraví. Distanční studijní opora. Zlín: UTB, 2012. ŠIMIK, O. Výchova předškolního dítěte ke zdravému způsobu života. Ostrava: OSU, 2013. LIBA, J. Výchova k zdraviu. Prešov: MC, 2002.

Požadavky

Zpracování analýzy postavení výchovy ke zdraví v kurikulu vybrané mateřské školy.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.