Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pediatrie (USP / M7PED)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M7PED - Pediatrie, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Jak předcházet nemocem příznaky nemoci.- Chování učitelky mateřské školy v případě onemocnění dítěte.- Nemoci uší záněty.- Nemoci očí záněty.- Nemoci horních dýchacích cest rýma, senná rýma, kašel a jeho formy, zápal plic.- Ekzémy, zavšivení.- Spalničky, zarděnky, plané neštovice, příušnice, černý kašel.- Chřipka, spála, žloutenka, mononukleóza.- Alergie v současné době.- Obezita dětí předškolního věku, prevence obezity.- Zdravé stravování v mateřské škole.- První pomoc v mateřské škole.

Získané způsobilosti

Student je schopen aplikovat své poznatky o možných dětských nemocech v praxi mateřské školy.

Literatura

GOEBEL, W., GLÖCKLER,M. Hovory o dětech: lékařsko-pedagogický rádce. Praha: Wald Press, 2012. GREGORA, M., ZÁKOSTELECKÁ, D. Jídelníček kojenců a malých dětí: kojení a umělé mléko, nemléčné příkrmy, dětská obezita, vegetariánské stravování. 2., dopl. a aktualiz. vyd. Praha: Grada, 2009. KEUDEL, H. Nemoci dětského věku: příznaky - léčba - prevence: nejčastější dětské nemoci od kojeneckého věku po dospívání: rady a léčebné postupy podle klasické i přírodní medicíny. Praha: Knižní klub, 1997. ZAHÁLKOVÁ, M. Pediatrie pro speciální pedagogy. 2. vyd. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 2000. WIEGEROVÁ, A. Na ceste za zdravím. Bratislava: Iuventa, 2000. HOLČÍK, J. Zdravotní gramotnost a její role v péči o zdraví. Brno: MSD, 2009.

Požadavky

Zápočet: vypracování seminární práce a její prezentace a obhajoba, individuální prací studentů na dílčích úkolech zadaných v portále Moodle, které budou po zpracování diskutovány ve výuce.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.

Vyučující

doc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.