Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikační dovednosti učitele MŠ (USP / M8KDU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M8KDU - Komunikační dovednosti učitele MŠ, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Komunikační kompetence a dovednosti.Možnosti rozvoje komunikačních dovedností.Verbální a neverbální komunikace paralingvistika a extralingvistika význam jednotlivých prvků v komunikaciučitele MŠ.Vnímání a naslouchání (empatické, aktivní).Asertivita a možnosti uplatnění technik asertivity v roli učitele MŠ.Konflikty (typologie, příčiny, stupně konfliktu) a jejich řešení.

Získané způsobilosti

Student zná možnosti pro další rozvoj svých komunikačních dovedností.

Literatura

STRNADOVÁ, V. Interpersonální komunikace: monografie. Hradec Králové: Gaudeamus, 2011. KYRIACOU, CH. Klíčové dovednosti učitele: cesty k lepšímu vyučování. Praha: Portál, 2004. MIKULÁŠTÍK, M. Komunikační dovednosti v praxi. Praha: Grada, 2003. NELEŠOVSKÁ, A. Pedagogická komunikace v teorii a praxi. Praha: Grada, 2005. ŠTĚPANÍK, J. Umění jednat s lidmi. Komunikace. Praha: Grada, 2005. ŠTĚPANÍK, J. Umění jednat s lidmi. Stres, frustrace a konflikty. Praha: Grada, 2008. ZELINOVÁ, M. Hry pro rozvoj emocí a komunikace. Praha: Portál, 2007. MEŠKOVÁ, M. Motivace žáků efektivní komunikací. Praha: Portál, 2012. GILLERNOVÁ, I., KREJČOVÁ, L. Sociální dovednosti ve škole. Praha: Grada, 2012. BAUM, T. Umění přátelského řešení konfliktů. Praha: Portál, 2009.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je aktivní účast na seminářích a cvičeních a dále realizace dílčích úkolů, které student předkládá v podobě portfolia.

Garant

Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

Mgr. Hana Navrátilová