Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika a fin. management v praxi MŠ (USP / M9EFM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M9EFM - Ekonomika a fin. management v praxi MŠ, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Podstata a předmět managementu, funkce řízení.- Týmová práce a management týmu.- Plánování a kontrola financování v MŠ.- Podstata řízení lidských zdrojů, základní personální činnosti.- Financování MŠ z hlediska typu MŠ (soukromá, státní, univerzitní apod.)- Doplňková činnost v podmínkách MŠ a její možnosti v rámci financování MŠ.

Získané způsobilosti

Student je způsobilý plánovat a kontrolovat financování při řízení mateřské školy.

Literatura

Školský zákon - č. 561/2004 Sb. Zákon č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). BACÍK, F., KALOUS, J., SVOBODA, J. et al. Úvod do teorie a praxe školského managementu. Praha: UKPraha: UK, 1998. Vyhláška MŠMT ČR 14/2005 Sb. o předškolním vzdělávání. LHOTKOVÁ, I, TROJAN, V., KITZBERGER, J. Kompetence řídících pracovníků ve školství. Praha: Wolters Kluwer Česká republika, 2012. OBST, O. Manažerské minimum pro učitele. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2006. KALDESTAD, O. H., POL, M., SEDLÁČEK, M. Vybrané kapitoly ze školského managementu. Norská perspektiva. Brno: MU, 2009.

Požadavky

Aktivní účast na semináři a cvičení. Tvorba a prezentace seminární práce na zadané téma.

Garant

Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

Mgr. Barbora Petrů Puhrová