Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební výchova v předškolním vzdělávání (USP / M9HVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M9HVP - Hudební výchova v předškolním vzdělávání, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Hudba v životě dítěte předškolního věku.- Přehled koncepcí hudební výchovy v předškolním vzdělávání (v Čechách i v zahraničí).- Hudební výchova jako vzdělávací proces.- Didaktika předškolní hudební výchovy.- Pedagogická komunikace v hudebních činnostech v mateřské škole.- Analýza hudebních činností využitelných pro děti předškolního věku.- Využití kreativních metod; integrace předškolní hudební výchovy s jinými výchovami (multikulturní, environmentální, výtvarná, apod.).- Hudební nástroje v předškolním vzdělávání.- Osobnost učitele hudební výchovy v předškolním vzdělávání.- Analýza učebního i hudebního materiálu pro děti předškolního věku.- Příprava a realizace modelových hodin procvičování, zdokonalování.

Získané způsobilosti

Student bude schopen analyzovat postavení a vztah hudební výchovy v pedagogických i muzikologických disciplinách. Student získá dovednosti z oblasti hudebních činností.

Literatura

HOLAS, M. Hudební pedagogika. Praha: Akademie múzických umění v Praze, 2004. KODEJŠKA, M. Integrativní hudební výchova dítěte předškolního věku. Praha: Univerzita Karlova PdF, 2002. KULHÁNKOVÁ, E. Písničky a říkadla s tancem: náměty pro pohybovou výchovu dětí od 3 do 10 let. Praha: Portál, 1999. TICHÁ, A. Učíme děti zpívat. Praha: Portál, 2005. JENČKOVÁ, E. Hudba a pohyb ve škole. Hradec Králové: Tandem, 2005. LIŠKOVÁ, M. Hudební činnosti v předškolním vzdělávání. Praha: Raabe, 2006.

Požadavky

Předpokladem ukončení předmětu je aktivní účast, úspěšné absolvování písemného testu a zpracování dílčích úkolů, které student při obhajobě zápočtu předkládá v podobě portfolia.

Garant

Mgr. Eva Machů, Ph.D.Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

Mgr. Eva Machů, Ph.D.Mgr. Eva Machů, Ph.D.