Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce s nadanými dětmi v MŠ (USP / M9PND)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M9PND - Práce s nadanými dětmi v MŠ, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Vývoj problematiky nadání.- Pojmy nadání a talent, modely nadání.- Metody identifikace nadání a talentu dítěte v MŠ.- Osobnost nadaného dítěte předškolního věku.- Specifické výchovně vzdělávací potřeby nadaných dětí předškolního věku.- Pedagogická činnost s nadanými dětmi v MŠ.

Získané způsobilosti

Student je způsobilý aplikovat získané poznatky v edukační praxi mateřské školy.

Literatura

HŘÍBKOVÁ, L. Nadané dítě v předškolním věku, jeho vyhledávání a rozvíjení. In MERTIN, V., GILLNEROVÁ. Psychologie pro učitelky mateřské školy. Praha: Portál, 2010. DAVIS, G. A. Gifted Children, Gifted Education. Scottsdale: Great Potentian Press, 2006. LAZNIBATOVÁ, J. Nadané dieťa ? jeho vývin, vzdelávanie a podporovanie. Bratislava: IRIS, 2001. MÖNKS, F. J., YPENBURGOVÁ, I. H. Nadané dítě. Praha: Grada, 2002. FOŘTÍK, V., FOŘTÍKOVÁ, J. Nadané dítě a rozvoj jeho schopností. Praha: Portál, 2007. HŘÍBKOVÁ, L. Nadání a nadaní. Pedagogicko-psychologické přístupy, modely, výzkumy a jejich vztah ke školské praxi. Praha: Grada, 2009. MACHŮ, E. Nadaný žák. Brno: Paido, 2010. HŘÍBKOVÁ, L., CHARVÁTOVÁ, M. Péče o talentovanou populaci v období docházky do mateřské a základní školy (výzkumná zpráva). Praha: MŠMT ČR - ÚPPV, 1991. OLSZEWSKI-KUBILIUS, P. (ed.). Early gifts - recognizing and Nurturing Children´s Talents. Texas: Prufrock Press Inc., 2003. DUCHOVIČOVÁ, J., LAZÍKOVÁ, A. Rozvoj osobnosti dieťaťa a profesionalita učiteľky v materskej škole: stimulačno - obohacujúci program KO-SE-TO pre materské školy. Bratislava: Iris, 2008.

Požadavky

Vypracování kazuistiky nadaného dítěte předškolního věku. Vypracování portfolia s aktivitami pro nadané děti předškolního věku.

Garant

Mgr. Hana Navrátilová