Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova v předškolním vzdělávání (USP / M9TVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M9TVP - Tělesná výchova v předškolním vzdělávání, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Celkový přehled a znalost předmětu tělesná kultura.- Celková znalost, význam a aplikace psychomotoriky u dětí předškolního věku a v MŠ.- Přehled a zvládnutí aplikace pohybových her u dětí v předškolním vzdělávání.- Zkvalitňování profesní přípravy učitelů a jejich tělesné zdatnosti.- Pohybová kultura učitele mateřské školy.

Získané způsobilosti

Student je schopen reagovat na aktuální problémy a perspektivy ve vzdělávání v MŠ s ohledem na rozvíjení tělesné zdatnosti dětí.

Literatura

BOROVÁ, B. a kol. Cvičíme s malými dětmi: Náměty pro rozvoj pohybových dovedností dětí od 3 do 8 let. Praha: Portál, 1998. ADAMÍROVÁ, J. Hravá a zábavná výchova pohybem: Základy psychomotoriky. Praha: Česká asociace Sport pro všechny, 2006. BLAHUTKOVÁ,M. Psychomotorické hry. Brno: Copyright, 2005. BLAHUTKOVÁ, M. Psychomotorika. Brno: MU PF, 2007. BLAHUTKOVÁ, M., KOUBOVÁ, J. Psychomotorika aneb prožitek z pohybu. Brno: CDVU MU, 1996. HODAŇ, B. Úvod do teorie tělesné kultury. Olomouc: FTK UP, 1992. OLIVOVÁ, V. Sport a hry ve starověkém světě. Praha: ČA SPV, 1988. STŘELEC, S. (ed.). Studie z teorie a metodiky výchovy II. Brno: MSD, 2005. MUŽÍK, V., KREJČÍ, M. Tělesná výchova a zdraví. Olomouc: Hanex, 1997.

Požadavky

Podmínkou úspěšného zvládnutí zkoušky je aktivní účast na přednášce a cvičení, samostudium, základní orientace v dané problematice a vypracování seminární práce. Nově získané znalosti budou ověřeny písemným testem.

Garant

Mgr. Zdeněk Melichárek, Ph.D.Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

Mgr. Zdeněk Melichárek, Ph.D.Mgr. Zdeněk Melichárek, Ph.D.