Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy tělesné kultury (USP / MK2ZT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / MK2ZT - Základy tělesné kultury, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tělesná výchova v počátcích lidské civilizace.Tělesná výchova v antickém Řecku.Olympijské hry.Tělesná kultura v antickém Římě.Hlavní vývojové trendy tělesné kultury v evropských zemích.Vývoj tělesné kultury v českých zemích.Tělovýchovné organizace v českých zemích.Současný vývoj tělesné kultury ČR po roce 1989.

Získané způsobilosti

Student má znalosti o vývoji tělesné výchovy a tělesné kultury. Je schopen analyzovat historický přehled vývoj tělesné kultury.

Literatura

OLIVOVÁ, V. Historická geneze sportu. Praha, 1979. STŘELEC, S. (ed.). Studie z teorie a metodiky výchovy II. Brno, 2005. MUŽÍK, V., KREJČÍ, M. Tělesná výchova a zdraví. Olomouc, 1997. HODAŇ, B. Úvod do teorie tělesné kultury. Olomouc, 1992. NOVÁČEK, V., MUŽÍK, V., KOPŘIVOVÁ, J. Vybrané kapitoly z teorie a didaktiky tělesné výchovy. Brno, 2001. KRÁTKÝ, F. Dějiny tělesné výchovy I. Praha, 1974. PERŮTKA, J. Malá encyklopédia ,,Tělesnej výchovy a športu". Bratislava : Obzor a šport, 1982. OLIVOVÁ, V. Sport a hry ve starověkém světě. Praha, 1988.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je aktivní účast na semináři, samostudium, základní orientace v dané problematice a vypracování seminární práce.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Viktor Pacholík, Ph.D.