Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvoj přírodovědné gramotnosti (USP / MK4RP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / MK4RP - Rozvoj přírodovědné gramotnosti, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Poznávání, vzdělávání, výchova, učení.Přírodovědné poznávání, přírodovědné vzdělávání, poznávání v oblasti sociálních reálií, vzdělávání v oblasti sociálních reálií.Kurikulum, jeho možné chápání a proměny ve školství.Cíle vzdělávání - taxonomieObsah vzdělávání v MŠ.Klasické pedagogické strategie versus nové trendy v didaktice a jejich uplatnění v praxi.Vycházka, vědecké způsoby přírodovědného vzdělávání.Přírodovědný projekt, projektové vyučování v přírodovědném vzdělávání.

Získané způsobilosti

Student má znalosti o různých přístupech řešení přírodovědných tezí ve vztahu k edukačnímu prostředí. Student je způsobilý analyzovat proces poznávání a vzdělávání v předškolním věku s důrazem na přírodovědná témata.

Literatura

SZIMETHOVÁ, M., WIEGEROVÁ, A., HORKÁ, H. Edukačné rámce prírodovedného poznávania v kurikule školy. Zlín: Academia centrum, 2012. TUREK, I. Inovácie v didaktike. Bratislava: Metodickopedagogické centrum, 2005. PASCH, M. A KOL. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině. Praha: Portál, 1998. ISBN 80-7178-127-4.KOLLÁRIKOVÁ, Z., PUPALA, B. Predškolská a elementárna pedagogika. Praha: Portál, 2001. BRUCEOVÁ, T. Předškolní výchova. Praha: Portál, 1996. WIEGEROVÁ, A. Rozvoj přírodovědné gramotnosti v předškolním věku - bezobratlovci I. část. Distanční studijní opora. Zlín, 2012. DOLEŽALOVÁ, J. Vzdělávání - výuka - cíle - obsah výuky. Hradec Králové: Gaudeamus, 2009. WIEGEROVÁ, A. (ed.). Cesty demokracie vo výchove vzdelávaní III. Bratislava: Iuventa, 2004. WIEGEROVÁ, A. (ed.). Fórum o premenách školy v 21. storočí. Bratislava: OZ V4, 2007. BEŇOVÁ, T., HERICH, J. Materské školy - šok, či kríza?. Bratislava: ÚIPŠ, 1995. SKALKOVÁ, J. Obecná didaktika. Praha, 1999. SPILKOVÁ, V. a kol. Proměny primárního vzdělávání v ČR. Praha: Portál, 2005.

Požadavky

Vypracování seminární práce s konzultacemi a její obhajoba, závěrečná ústní zkouška.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.

Vyučující

doc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.