Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na hudební nástroj III (USP / MK6H3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / MK6H3 - Hra na hudební nástroj III, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení se s instrumentářem dětských hudebních nástrojů (popis a využití lehko ovládatelných hudebních nástrojů).Metodický postup při instrumentálním hraní, při hře instrumentálních průvodu.Získávání zručností v hraní na rytmické a melodické lehko ovládatelné hudební nástroje (zvuková realizace partitury pro dětské hudební nástroje).Nácvik a instrumentace jednotlivých dětských písní.Aplikace základních technických, rytmických a intonačních zručností na bezchybnou hru písní.Formování návyků souhry v instrumentálních kolektivech.Využití nástroje v konkrétních situacích v předškolní výchově.Pokročilí studenti postupují podle individuálního učebního plánu vypracovaného vyučujícím.

Získané způsobilosti

Student je schopen využívat dětské hudební nástroje ve výchovně-vzdělávacím procesu v MŠ. Je schopen vypracovat a prakticky zrealizovat instrumentální průvod dětských skladbiček.

Literatura

LIŠKOVÁ, M. Hudební činnosti pro předškolní vzdělávání. Praha: Raabe, 2006. LINHART, R., UMÁČENÝ, I. Zpěvník: Tancovala žížala. Praha: Albatros, 2003. TICHÁ, A., RAKOVÁ, M. Zpíváme a hrajeme si s nejmenšími. Praha: Portál, 2012. HURNÍK, I., EBEN, P. Česká Orffova škola, I. IV. Praha: Supraphon. ŠIMANOVSKÝ, Z., TICHÁ, A. Lidové písničky a hry s nimi. Praha: Portál, 2011.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je hra na lehko ovladatelných hudebních nástrojích v požadovaném rozsahu.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.