Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum k podpoře rozvoje soc. komp. (USP / MK6RK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / MK6RK - Praktikum k podpoře rozvoje soc. komp., Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Klíčové kompetence a jejich pojetí - teoretické východiska, objasnění souvisejících pojmů sociální, společenský, socializaci, enkulturace, kulturní gramotnost). Sociální kompetence druhy sociálních kompetencí, jejich kurikulární ukotvení a rozvíjení ve školním prostředí, specifické prostředí preprimárního vzdělávání. Analýza možných metodických přístupů k podpoře sociálních kompetencí. Optimální didaktické strategie na rozvoj sociálních kompetencí dětí předškolního a školního věku. Praktické návrhy na podporu a rozvoj sociálních kompetencí dětí předškolního věku.

Získané způsobilosti

Student je schopen propojovat teoretické poznatky z ostatních pedagogických a psychologických disciplín s praktickou aplikací v sociálních kompetencích dítěte předškolního věku.

Literatura

BELTZ, H., SIEGRIST, M. Klíčové kompetence a jejich rozvíjení. Praha: Portál, 2001. BĚLECKÝ, Z. et. al. Klíčové kompetence v základním vzdělávání. Praha: VÚP, 2007. ČECHOVÁ, B. Nápady pro rozvoj a hodnocení klíčových kompetencí žáků. Praha: Portál, 2009. KAŠČÁK, O., PUPALA, B. Výchova a vzdelávanie v základných diskurzoch. Prešov: Rokus, 2009. ALEXOVÁ, S., VOPEL, K. W. Nechaj ma, chcem sa učiť sám I.-IV. Bratislava: SPN, 1992.

Požadavky

Vypracování a prezentace projektu na rozvoj sociálních kompetencí dítěte předškolního věku.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.