Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Uznání odbornosti (USP / U0MGR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / U0MGR - Uznání odbornosti, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Přijatým uchazečům je řádné ukončení magisterského studijního programu na technických, ekonomických nebo uměleckých vysokých školách v ČR nebo SR v oborech chemická a strojírenská technologie, ekonomika,informatika a výpočetní technika, výtvarná umění či v oborech příbuzných (studiem získán titul Ing. nebo Mgr.) uznáno ve formě zápočtu.

Získané způsobilosti

Podmínkou ukončení předmětu je řádné ukončení magisterského studijního v oblasti chemické technologie, strojírenské technologie, ekonomie, informatiky a výpočetní techniky či v oborech příbuzných. Studentům je tak uznám první rok studia, který se považuje za výchozí z hlediska jejich oborové profilace v rámci studia studijního oboru učitelství odborných předmětů pro střední školy.

Literatura

Kyriacou, Chris. Klíčové dovednosti učitele : cesty k lepšímu vyučování. 2. vyd. Praha : Portál, 2004. ISBN 8071789658.Průcha, Jan. Učitel : současné poznatky o profesi. Vyd. 1. Praha : Portál, 2002. ISBN 8071786217.Skalková, Jarmila. Obecná didaktika : vyučovací proces, učivo a jeho výběr, metody, organizační formy vyučování. 2., rozš. a aktualiz. vyd., [V nakl. Grada] vyd. 1. Praha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1821-7.KALHOUS, Z., OBST, O. a kol. Školní didaktika. Praha: Portál, 2002. ISBN 80-7178-253-X.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetUčitel odborných předmětů bude připravován tak, aby dovedl kvalifikovaně vyučovat na středních školách i vyšších odborných školách a současně, aby dovedl působit na žáky také výchovně.Podmínkou uznání odbornosti jsou ověřené doklady o získání odbornosti, tj. diplom z magisterské studia a vysvědčení o státní závěrečné zkoušce.

Garant

prof. PhDr. Miroslav Chráska, CSc.Mgr. Hana Navrátilová