Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika zdravotnických předmětů 2 (USP / U3DZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / U3DZ2 - Didaktika zdravotnických předmětů 2, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Fáze (etapy) vyučovacího procesu ve zdravotnických předmětech na středních (vyšších) odborných školácha didaktická analýza učiva.- Příprava učitele na vyučování ve zdravotnických předmětech na středních (vyšších) odborných školách.- Taxonomie učebních úloh a jejich funkce ve výuce zdravotnických předmětů na středních (vyšších) odborných školách.- Metody ve vyučování zdravotnických předmětů - pojem metoda, klasifikace metod a charakteristika vybraných vyučovacích metod.- Didaktické prostředky ve výuce - učební pomůcky a didaktická technika a jejich využití ve zdravotnických předmětech na středních (vyšších) odborných školách.- Prověřování, hodnocení a klasifikace vědomostí a dovedností žáků ve zdravotnických předmětech na středních (vyšších) odborných školách.- Reflexe a sebereflexe učitele zdravotnických předmětů na středních (vyšších) odborných školách.- Didaktické zpracování vybraných témat zdravotnického zaměření.

Získané způsobilosti

nespecifikováno

Literatura

CICHÁ, M., DORKOVÁ, Z. Didaktika praktického vyučování zdravotnických předmětů 1. Olomouc, 2008. CICHÁ, M., DORKOVÁ, Z. Didaktika praktického vyučování zdravotnických předmětů 2. Olomouc, 2008.

Požadavky

Individuální práce studentů je zaměřena na zpracování didaktického (metodického) portfolia na 3 vyučovací jednotky dle výběru tématu odborného předmětu ze zdravotnické (ošetřovatelské) oblasti. Didaktické (metodické) portfolio předloží vyučujícímu a odprezentují v rámci semináře.

Garant

prof. PhDr. Miroslav Chráska, CSc.Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

PhDr. Roman Božik