Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická evaluace (USP / U3PE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / U3PE - Pedagogická evaluace, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Současné pojetí a trendy v pedagogické evaluaci- Kvalita a efektivita školy- Vybrané parametry pedagogické evaluace- Česká školní inspekce a plošná pedagogická evaluace- Autoevaluace školy- Pedagogická evaluace a autoevaluace jako proces- Metody používané při evaluaci školy- Hodnocení žáků a jeho objektivizace s využitím didaktických testů- Od evaluace k řízení kvality ve škole

Získané způsobilosti

Student má znalosti o pojetí pedagogické evaluace, jejich oblastech a využitelnosti v práci učitele. Orientuje se v problematice evaluace učebnic a dalších výukových médií, evaluace výsledků výchovně - vzdělávacího působení učitele, evaluace výkonu a motivace žáků. Využívá didaktické testy, zná pravidla jejich tvorby, aplikace a vyhodnocování výsledků.

Literatura

Chráska, Miroslav. Didaktické testy : příručka pro učitele a studenty učitelství. Brno : Paido, 1999. ISBN 8085931680.KOLÁŘ, Zdeněk a Renata ŠIKULOVÁ. Hodnocení žáků. Praha, 2009. Hrabal, V. Jaký jsem učitel?. Praha: SPN, 1988. HUDEC, T., MALČÍK, M., RANGL, M. Kvalita ve vzdělávání. Ostrava, 2007. KALHOUS, Z., OBST, O. a kol. Školní didaktika. Praha: Portál, 2002. ISBN 80-7178-253-X.KOŠŤÁLOVÁ, Hana, Šárka MIKOVÁ a Jiřina STANG. Školní hodnocení žáků a studentů se zaměřením na slovní hodnocení. Praha, 2012. Vašťatková, Jana. Úvod do autoevaluace školy. Olomouc, 2006. Janíková, Marcela et al. Výzkum výuky: tematické oblasti, výzkumné přístupy a metody. Brno, 2009. Průcha, J. Pedagogická evaluace. Brno: MU, 1996. ISBN 80-210-1333-8.Průcha, Jan. Učebnice: teorie a analýzy edukačního média : příručka pro studenty, učitele, autory učebnic a výzkumné pracovníky. Brno : Paido, 1998. ISBN 8085931494.

Požadavky

Zápočet: vypracování seminární práce na zadané téma a podle zadaných požadavkůZkouška: didaktický test

Garant

prof. PhDr. Miroslav Chráska, CSc.Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

Mgr. Ilona Kočvarová, Ph.D.