Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do psaní odborných prací (UZV / P2UP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / P2UP - Úvod do psaní odborných prací, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základy akademické etiky a etikety. Akademické tituly a jejich psaní.- Odborný text a jeho obsahově-tematická a jazykově-kompoziční stavba.- Základní předpoklady pro psaní práce.- Forma písemné práce (znaky, písmo, jazyk, papír, okraje, normalizovaná strana, rozsah práce, zajištění orientace v textu).- Charakteristika jednotlivých druhů písemných prací: abstrakt, recenze, esej, kazuistika, seminární práce a referáty.- Citování a seznam bibliografických údajů.- Indexové časopisy, citační index, impakt faktor.- Tvorba power-pointové prezentace.- Komunikační dovednosti během prezentace.- Copyright.- Etické otázky související s prezentací práce.

Získané způsobilosti

Student/ka:- má základy akademické etikety a etiky;- zná principy psaní odborných prací zdravotně sociálního zaměření na vysoké škole;- umí citovat a pracovat s bibliografickými odkazy;- aplikuje získané poznatky při psaní prací v ostatních předmětech.

Literatura

MEŠKO, D. et al. Akademická příručka. Martin: Osvěta, 2006. MEŠKO, D. et al. Akademická příručka. Martin, 2006. RYBÁROVÁ, Ľ et al. Metodika písania bakalárskej práce. Učebnica pre fakulty ošetrovateľstva. Martin, 2006. KATUŠČÁK, D. Ako písať vysokoškolské a kvalifikačné práce: Ako písať ročníkové práce, práce študentskej vedeckej a odbornej činnosti, diplomové, záverečné a atestačné práce a dizertácie. 2. dopln. vyd. Bratislava: Stimul, 1998. ČMEJRKOVÁ, S., DANEŠ, F., SVĚTLÁ, J. Jak napsat odborný text. Voznice: Leda, 1999. IVANOVÁ, K., JUŘÍČKOVÁ, L. Písemné práce na vysokých školách se zdravotnickým zaměřením. Olomouc: Univerzita Palackého, 2007. IVANOVÁ, k., JUŘÍČKOVÁ, L. Písemné práce na vysokých školách se zdravotnickým zaměřením. Olomouc, 2007. BĚLÍK, V. Tvorba odborné práce: určeno studentům sociálních oborů. Hradec Králové: Gaudeamus, 2009. MACHAN, R. Úvod do studia a psaní odborného textu. Praha, 2010. VYMĚTAL, J. VÁCHOVÁ, M. Úvod do studia odborné literatury. Praha: Orac, 2000. ČSN ISO. 690 (01 0197) Dokumentace. Bibliografické citace. Obsah, forma a struktura. Praha: Český normalizační institut, 1996.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetDocházka:Účast na seminářích (min. 80%).Zápočet:Zpracování a prezentace práce podle zadaných požadavků.

Garant

Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D.