Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelská péče v porod. a gynek. 3 (UZV / P4OP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / P4OP - Ošetřovatelská péče v porod. a gynek. 3, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Péče o děvčátka a dospívající dívky - dětská gynekologie.- Péče o ženy s poruchami plodnosti.- Plánované rodičovství, metody antikoncepce, moderní reprodukční medicína.- Péče o ženu se zánětem ženských pohlavních orgánů a mléčné žlázy.- Péče o ženu se sexuálně přenosným onemocněním.- Péče o ženu s nádorem reprodukčních orgánů.- Péče o ženu s nádorem prsní žlázy.- Péče o ženu s náhlou příhodou v gynekologii.- Péče o ženu v období klimakteria.- Péče o ženu se změnou polohy genitálu, inkontinence moče.

Získané způsobilosti

Student:- je schopen popsat nejčastější symptomy, diagnostiku a terapii v gynekologické urologii;- má detailní znalosti o etiologii a patogenezi náhlých příhod v gynekologii- zná základní diagnostické a terapeutické postupy a první pomoc při těchto urgentních stavech;- je informován o standardních postupech při gynekologických operacích;- zná etiologii, patogenezi, symptomatologii, diagnostiku, terapii a prevenci nejčastějších gynekologických zánětů;- má přehled o pohlavních a sexuálně přenosných chorobách, o jejich diagnostice, léčbě a zejména jejich prevenci.

Literatura

Repková, Adriana. Gynekologické ošetrovatel stvo. 1. vyd. Martin : Osveta, 2006. ISBN 80-8063-236-7.CITTERBART, K. et al. Gynekologie. Praha: Galén, 2004. ISBN 8072620940.DOENGES, M. E., MOORHOUSE, M.F. Kapesní průvodce pro zdravotní sestry. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-0242-8 .HERDMAN, T.H. et al. NANDA International, Ošetřovatelské diagnózy: Definice a klasifikace 2009 - 2011. Přel. Pavla Kudlová. Praha: Grada, 2010. ISBN 978-80-247-3423-1.Kudela, Milan. Základy gynekologie a porodnictví : pro posluchače lékařské fakulty. 2. vyd. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2008. ISBN 978-80-244-1975-6.

Požadavky

Docházka: doporučená účast na seminářích, min. 80%Zápočet: zvládnutí přednášeného učiva, vypracování seminární práce na zadané téma, písemný test (75% úspěšnost s možností jedné opravy)

Garant

Mgr. Ludmila Reslerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ludmila Reslerová, Ph.D.