Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Primární a komunitní péče v PA (UZV / P4PK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / P4PK - Primární a komunitní péče v PA, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Komunita - vymezení pojmu, sociálních vazeb, hodnot a norem, pocit sounáležitosti a sociální identity.- Historie komunitní porodní asistence.- Náplň práce terénní porodní asistentky.- Management v privátní porodní asistenci, potřebná kvalifikace.- Vedení dokumentace.- Materiální a nemateriální vybavení privátní porodní asistentky.- Aplikace ošetřovatelského procesu v komunitě.- Psychologický přístup k těhotné a jejímu doprovodu, kurzy prenatální přípravy.

Získané způsobilosti

Student:- má znalosti v oblasti komunitní porodní asistence;- je schopen spolupracovat s rodinou klientky a s odborníky, kteří se podílejí na profesionální péči o ženu;- dokáže poskytnout profesionální rady a pomoc klientkám a jejich rodinným příslušníkům;- je schopen vhodně edukovat dospívající mládež v oblasti reprodukčního zdraví.

Literatura

HERDMAN, T.H. et al. NANDA International, Ošetřovatelské diagnózy: Definice a klasifikace 2009 - 2011. Přel. Pavla Kudlová. Praha: Grada, 2010. ISBN 978-80-247-3423-1.KRIŠKOVÁ, A., et al. Ošetrovateľské techniky: metodika sesterských činností. Martin: Osveta,, 2006. ISBN 80-8063-202-2.VONDRÁČEK, L., WIRTHOVÁ, V. Právní minimum pro sestry: Příručka pro praxi. Praha: Grada, 2009. Zeman, Zdeněk. Právní odpovědnost a právní vztahy v porodnictví. 1. vyd. Praha : Galén, 2000. ISBN 80-7262-024-X.Roztočil, Aleš. Vyšetřovací metody v gynekologii a porodnictví. Vyd. 1. Brno : Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 1998. ISBN 80-7013-255-8.KUDELA, M. a kol . Základy gynekologie a porodnictví pro posluchače lékařské fakulty. Olomouc: Univerzita Palackého, 2004. ISBN 80-244-0837-6.

Požadavky

Docházka: doporučená účast na seminářích a cvičeních, min. 80%.Zápočet: zvládnutí přednášeného učiva, vypracování seminární práce na zadané téma, písemný test (75% úspěšnost s možností jedné opravy).

Garant

Mgr. Dagmar Moravčíková

Vyučující

Bc. Radmila DorazilováMgr. Dagmar Moravčíková