Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specifika inkontinence moči v gyn. (UZV / P5IM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / P5IM - Specifika inkontinence moči v gyn., Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Vymezení oboru urogynekologie.- Anatomie pánevního dna a dolních cest močových, nepravidelnosti a poruchy ženských pohlavních orgánů.- Fyziologie a patofyziologie mikce.- Klasifikace poruch dolních cest močových.- Diagnostika v urogynekologii (anamnéza, dotazníky, vyšetřovací metody).- Terapie inkontinence moči (stresová, urgentní, over-flow, reflexní), terapie dysfunkce DCM a defektů pánevního dna.- Soudobé trendy v urogynekologii.

Získané způsobilosti

Student:- chápe problematiku inkontinence ženy a její současné možnosti řešení;- je schopen realizovat poznatky z oboru urogynekologie v praxi.

Literatura

Čermák, Aleš. Inkontinence moči. Vyd. 1. Praha : Triton, 2006. ISBN 80-7254-875-1.MARTAN, A., et al. Inkontinence moči u žen a její medikamentózní léčba. Praha: Maxdorf, 2006. ISBN 80-7345-094-1.MARTAN, A., et al. Nové operační přístupy v urogynekologii. Praha: Maxdorf, 2011. ISBN 978-80-7345-233-9.Halaška, Michael. Urogynekologie. 1. vyd. Praha : Galén, 2004. ISBN 80-7262-272-2.

Požadavky

Docházka: doporučená účast na seminářích, min. 80% Zápočet: Zvládnutí přednášeného učiva, písemný test (75% úspěšnost s možností jedné opravy)

Garant

MUDr. Zdeněk Adamík, Ph.D.