Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přirozené těhotenství a normální porod (UZV / P6PT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / P6PT - Přirozené těhotenství a normální porod, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základní pojmy a metody fyziologického porodnictví.- Zdroje informovanosti o možnostech nefarmakologického vedení první doby porodní.- Homeopatie, aromaterapie, muzikoterapie jako nefarmakologické metody tlumení porodních bolestí.- Zdroje informovanosti o možnostech nefarmakologického vedení druhé doby porodní.- Přítomnost otce nebo jiného rodinného příslušníka u porodu.- Porod do vody.- Porod v domácnosti.

Získané způsobilosti

Student:- má znalosti základní terminologie alternativního porodnictví;- je schopen informovat ženu a muže o možnostech vedení porodu;- je schopen předložit jim více alternativ, nabídnout jim různé možnosti volby porodnického prostředí;- zná alternativy přípravy ženy/páru k porodu, jejich přednosti a nevýhody;- zná alternativní způsoby vedení porodu, jejich přednosti a nevýhody.

Literatura

Simkin, P. Partner u porodu. 2000. ISBN 80-7203-308-5.LEBOYER, F. Porod bez násílí. Praha: Stratos, 1995. ISBN 80-85962-04.GOER, H. Průvodce přemýšlivé ženy na cestě k lepšímu porodu. Praha: One Women Press, 2002. ISBN 80-86536-13-2.Odent, M. Znovuzrozený porod. 1995. ISBN 80-85794-05-2.

Požadavky

Docházka: doporučená účast na seminářích, min. 80%.Zápočet: Zvládnutí přednášeného učiva, vypracování seminární práce a její prezentace.

Garant

Mgr. Dagmar Moravčíková