Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Individuální praxe 2 - 5 týdnů (UZV / V4KIX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / V4KIX - Individuální praxe 2 - 5 týdnů, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Aplikace teoretických znalostí a praktických dovedností v klinických podmínkách ošetřovací jednotky zdravotnického zařízení.- Poskytování ošetřovatelské péče metodou ošetřovatelského procesu skupině nemocných na interním, urologickém, neurologickém, ortopedickém, chirurgickém a dětském oddělení, včetně dokumentování této péče.

Získané způsobilosti

Student: - je schopen aplikovat teoretické vědomosti a praktické zručnosti získané v laboratorních podmínkách vyučování do klinické praxe; - je schopen efektivní komunikace a reakce na potřeby člověka; - ovládá profesionální praktické dovednosti a profesionální chování; - je schopen kritického myšlení, komunikace a spolupráce ve zdravotnickém týmu; - zná možnosti profesionální komunikace s pacientem/klientem, případně s jeho rodinou; - zvládá ošetřovatelské techniky, měření fyziologických funkcí, podávání léků různými formami,- účastní se vizity (lékařské, sesterské) a předávání informací v týmu; - realizuje prevenci nozokomiálních nákaz; - ovládá vhodné komunikační techniky s pacienty/klienty; - zvládá v klinické praxi zajištění základních potřeb klienta; - zná možnosti spolupráce s ostatními zdravotnickými odborníky; - orientuje se ve zdravotnické dokumentaci; - je schopen provádět záznamy a vést ošetřovatelskou dokumentaci.

Literatura

DOENGES, M. E., MOORHOUSE, M.F. Kapesní průvodce pro zdravotní sestry. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-0242-8 .ČERVINKOVÁ, E. a kol. Ošetřovatelské diagnózy. Brno:NCONZO, 2005. ISBN 80-7013-358-9 .VAŠÁTKOVÁ, I. a kol. Ošetřovatelská dokumentace v nemocnici. Brno: IDVPZ, 2001. ISBN 80-7013-327-9.SUCHOPÁR, J. a kol. Remedia compendium. Praha: Panax, 1999. časopis. Sestra. Soubor ošetřovatelských diagnóz Nanda.

Požadavky

Studenti plní odbornou praxi individuálně v rozsahu celkem 250 hodin. Pokud mají platné Osvědčení o výkonu povolání v oboru všeobecná sestra (registrace), plní jen 25 hodin. Studenti, kteří nejsou registrovaní, ale pracují ve zdravotnickém zařízení budou mít individuálně upravený počet hodin na základě praxe a charakteru pracoviště. Za výkon praxe může být považován výkon povolání, a to za předpokladu, že student pracuje ve zdravotnickém zařízení, se kterým bude mít UTB FHS sepsanou smlouvu o spolupráci. Studenti musí pracovat pod dohledem mentorky / školitelky. Způsob zakončení předmětu - zápočetDocházka: 100% plnění blokové praxe. Zápočet: Splnění stanovených praktických aktivit a písemných úkolů. Vedení příslušné dokumentace. Zpracování písemného zhodnocení praxe dle osnovy, které student odevzdá společně s hodnocením sestrou.

Garant

PhDr. Anna Krátká, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Petr Snopek, DiS.