Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelství v rehabilitační péči 2 (UZV / V4KRE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / V4KRE - Ošetřovatelství v rehabilitační péči 2, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Pasivní a aktivní kondiční a dechová cvičení - aplikace rehabilitačních postupů při komplexní péči o nemocné za účelem prevence, udržení a zlepšení celkové kondice a zdravotního stavu. Zásady cvičení u některých diagnóz.- Balneologie.- Ergoterapie - zásady nácviku, zvládnutí sebeobsluhy a soběstačnosti (ADL) - osobní hygiena, jídlo, oblékání, svlékání, komunikace a vzdělávací činnost.- Zásady správné manipulace s klientem a jeho přemísťování s využitím prvků "školy zad" pro zdravotnický personál s ohledem na determinující prvky postižení.- Postup při vertikalizaci klienta, kondiční chůze včetně manipulace s kompenzačními pomůckami.

Získané způsobilosti

Student:- je schopný realizovat a dodržovat zásady rehabilitačního ošetřovatelství na úrovni všeobecné sestry (adekvátní polohování, pasivní a aktivní rehabilitace, kondiční cvičení, dechová cvičení, vertikalizace, nácvik sebeobslužných výkonů a soběstačnosti, kondiční chůze, využití kompenzačních pomůcek);- dodržuje zásady bezpečné práce s pacientem s ohledem na své zdraví i bezpečnost pacienta;- je schopný spolupracovat s rodinou - edukace při provádění základních rehabilitačních technik.

Literatura

LANÍK, V., PALÁT, M a kol. Liečebná telesná výchova. Martin: Osveta., 1980. GUTH, A. Propedeutika a rehabilitaci. Bratislava: LIEČREH., 1994. KŘÍŽ, V. Rehabilitace a její uplatnění po úrazech a operacích. Praha: Avicenum., 1986. JESENSKÝ, J. Uvedení do rehabilitace zdravotně postižených. Praha: Karolinum., 1995.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetDocházka: Účast na cvičeních minimálně 80 %.Klasifikovaný zápočet: Znalost probrané látky dle okruhů. Zkouška.

Garant

MUDr. Pavol Skalka

Vyučující

Mgr. Bc. Eva Fajkusová