Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika ošetřovatelské praxe (UZV / V6DP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / V6DP - Didaktika ošetřovatelské praxe, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Pedagogická kompetence sestry. Analýza vyhlášky 55/2011 Sb., § 3 a 4.- Spolupráce vzdělávací instituce se zdravotnickým zařízením.- Osobnost sestry - pedagoga / mentora / školitele.- Výukové metody - klasifikace, charakteristika.- Metodická příprava na praktickou výuku.- Spolupráce sestry / mentorky / školitelky s akademickými pracovníky.- Spolupráce s pacienty (informovanost o praxi studentů a jejich právech).- Kritéria hodnocení studentů. Zpětná vazba.

Získané způsobilosti

Student:- student zná pedagogické kompetence sestry/mentora;- je schopen vyjmenovat vhodné vlastnosti mentora;- orientuje se ve vyučovacích metodách;- je schopen vést skupinovou diskusi se studenty;- je schopen se připravit na praktickou výuku včetně dokumentace;- zná metody a kritéria hodnocení při praktické výuce;- je schopen komunikace uvnitř multidisciplinárního týmu.

Literatura

KUBEROVÁ, Helena. Didaktika ošetrovateľstva. Ružomberok: KU, 2008. CICHÁ Martina, DORKOVÁ Zlatka. Didaktika praktického vyučování zdravotnických předmětů 1. Olomouc:Pedagogická fakulta, 2008. CICHÁ, Martina, DORKOVÁ, Zlatka. Didaktika praktického vyučování zdravotnických předmětů 2. Olomouc: Pedagogická fakulta UP, 2006. MAŇÁK, Josef, ŠVEC, Vlastimil. Výukové metody. Brno : Paido, 2003. BASTL, Pavel, ŠVEC, Vlastimil. Zdravotník lektorem. Brno : IDVP, 1997.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetDocházka: 100 % účast na semináři. Zápočet: Didaktická příprava na 1den praktické výuky.

Garant

PhDr. Anna Krátká, Ph.D.