Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe (stáže) ve vybr. zdr. a soc. zař. (UZV / Z1KPX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / Z1KPX - Praxe (stáže) ve vybr. zdr. a soc. zař., Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Provoz zdravotnického/sociálního zařízení.- Struktura organizace zdravotnického/sociálního zařízení.- Cílová skupina klientů využívající zdravotně sociální péči.- Základní činnosti sociální práce ve zdravotnictví.- Způsob vedení dokumentace.

Získané způsobilosti

Student/ka:- umí popsat provoz vybraného pracoviště;- identifikuje cílovou skupinu klientů zdravotně sociální péče;- popíše základní činnost zdravotně sociálního pracovníka;- má přehled o způsobu vedení dokumentace.

Literatura

MATOUŠEK, O. et al. Sociální práce v praxi: specifika různých cílových skupin a práce s nimi. Praha: Portál, 2005.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetDocházka:100% účast na stáži.Náklady (za dopravu) spojené s praxí (stáži) ve vybraných zdravotnických a sociálních zařízení hradí student.Zápočet:V rámci stáže zpracuje student prezentaci o činnosti daného zařízení. Cílem samostatné práce je naučit studenty sbírat data a podkladové materiály, zpracovávat je a prezentovat, rozvíjet organizační a komunikační schopnosti.

Garant

Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D.Mgr. Lucia Slobodová, PhD.