Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Správní řád pro ZSP (UZV / Z2KSR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / Z2KSR - Správní řád pro ZSP, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Historické úpravy správního řízení.- Systematika zákona č. 500/2004 Sb., správní řád.- Základní zásady činnosti správních orgánů.- Správní řízení.- Správní orgány.- Úřední osoba a vyloučení pro podjatost.- Vedení řízení.- Doručování.- Účastnící řízení.- Zastupování.- Úkony účastníků.- Lhůty a pravidla pro počítání času.- Rozhodnutí.- Postup před zahájením řízení.- Zahájení řízení.- Podklady pro vydání rozhodnutí.- Zajišťovací prostředky.- Přerušení řízení.- Zastavení řízení.- Náklady na řízení.- Zvláštní typy řízení.- Odvolávací řízení.- Přezkumné řízení.- Obnova řízení.

Získané způsobilosti

Student/ka:- orientuje se ve správním řádu;- umí vypracovat individuální správní akty.

Literatura

POKORNÝ, J. Vzory správních rozhodnutí. Praha: Sondy, 2006. Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů. SVOBODA, I., VIČAR, R. Kapitoly ze správního práva. Ostrava: Key Publishing, 2007. ŠROMOVÁ, E. Správní řízení od A do Z. Olomouc: Anag, 2007. ŠIMEK, L. Vzory úkonů a podání podle nového správního řádu (komentované vzory). Praha: C. H. Beck, 2006.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet.Docházka: - Účast na seminářích (min. 80%).Zápočet:- Aktivní účast na seminářích. - Vypracování a odevzdání portfolia. Portfolio musí obsahovat nejméně 5 vybraných individuálních správních aktů: - Plná moc;- Čestné prohlášení;- Oznámení o zahájení řízení;- Usnesení o ustanovení tlumočníka nebo prostředníka;- Usnesení o ustanovení opatrovníka;- Ustanovení společného zástupce;- Usnesení o ústním jednání;- Usnesení o ustanovení znalce;- Usnesení o přerušení řízení;- Usnesení o zastavení řízení;- Usnesení o zajištění důkazu;- Předvolání účastníka řízení;- Předvolání svědka;- Předvolání znalce;- Výzva k doplnění podání;- Výzva k zaplacení správního poplatku;- Jiná správní rozhodnutí aj.

Garant

Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D.