Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Správní řád pro zdr. soc. pracovníky (UZV / Z2SPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / Z2SPR - Správní řád pro zdr. soc. pracovníky, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Historické úpravy správního řízení.- Systematika zákona č. 500/2004 Sb., správní řád.- Základní zásady činnosti správních orgánů.- Správní řízení.- Správní orgány.- Úřední osoba a vyloučení pro podjatost.- Vedení řízení.- Doručování.- Účastnící řízení.- Zastupování.- Úkony účastníků.- Lhůty a pravidla pro počítání času.- Rozhodnutí.- Postup před zahájením řízení.- Zahájení řízení.- Podklady pro vydání rozhodnutí.- Zajišťovací prostředky.- Přerušení řízení.- Zastavení řízení.- Náklady na řízení.- Zvláštní typy řízení.- Odvolávací řízení.- Přezkumné řízení.- Obnova řízení.

Získané způsobilosti

Student/ka:- orientuje se ve správním řádu;- umí vypracovat individuální správní akty.

Literatura

POKORNÝ, J. Vzory správních rozhodnutí. Praha: Sondy, 2006. Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů. SVOBODA, I., VIČAR, R. Kapitoly ze správního práva. Ostrava: Key Publishing, 2007. ŠROMOVÁ, E. Správní řízení od A do Z. Olomouc: Anag, 2007. ŠIMEK, L. Vzory úkonů a podání podle nového správního řádu (komentované vzory). Praha: C. H. Beck, 2006.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetDocházka: - Účast na seminářích (min. 80%).Zápočet:- Aktivní účast na seminářích. - Vypracování a odevzdání portfolia. Portfolio musí obsahovat nejméně 5 vybraných individuálních správních aktů: - Plná moc;- Čestné prohlášení;- Oznámení o zahájení řízení;- Usnesení o ustanovení tlumočníka nebo prostředníka;- Usnesení o ustanovení opatrovníka;- Ustanovení společného zástupce;- Usnesení o ústním jednání;- Usnesení o ustanovení znalce;- Usnesení o přerušení řízení;- Usnesení o zastavení řízení;- Usnesení o zajištění důkazu;- Předvolání účastníka řízení;- Předvolání svědka;- Předvolání znalce;- Výzva k doplnění podání;- Výzva k zaplacení správního poplatku;- Jiná správní rozhodnutí aj.

Garant

Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D.