Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do psaní odb. prací zdr. soc. zaměř (UZV / Z2UPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / Z2UPP - Úvod do psaní odb. prací zdr. soc. zaměř, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základy akademické etiky a etikety. Akademické tituly a jejich psaní.- Odborný text a jeho obsahově-tematická a jazykově-kompoziční stavba.- Základní předpoklady pro psaní práce.- Forma písemné práce (znaky, písmo, jazyk, papír, okraje, normalizovaná strana, rozsah práce, zajištění orientace v textu).- Charakteristika jednotlivých druhů písemných prací: abstrakt, recenze, esej, kazuistika, seminární práce a referáty.- Citování a seznam bibliografických údajů.- Indexové časopisy, citační index, impakt faktor.- Tvorba power-pointové prezentace.- Komunikační dovednosti během prezentace.- Copyright.- Etické otázky související s prezentací práce.

Získané způsobilosti

Student/ka:- má základy akademické etikety a etiky;- zná principy psaní odborných prací zdravotně sociálního zaměření na vysoké škole;- umí citovat a pracovat s bibliografickými odkazy;- aplikuje získané poznatky při psaní prací v ostatních předmětech.

Literatura

MEŠKO, D. et al. Akademická příručka. Martin: Osvěta, 2006. KATUŠČÁK, D. Ako písať vysokoškolské a kvalifikačné práce: Ako písať ročníkové práce, práce študentskej vedeckej a odbornej činnosti, diplomové, záverečné a atestačné práce a dizertácie. 2. dopln. vyd. Bratislava: Stimul, 1998. ČMEJRKOVÁ, S., DANEŠ, F., SVĚTLÁ, J. Jak napsat odborný text. Voznice: Leda, 1999. IVANOVÁ, K., JUŘÍČKOVÁ, L. Písemné práce na vysokých školách se zdravotnickým zaměřením. Olomouc: Univerzita Palackého, 2007. BĚLÍK, V. Tvorba odborné práce: určeno studentům sociálních oborů. Hradec Králové: Gaudeamus, 2009. VYMĚTAL, J. VÁCHOVÁ, M. Úvod do studia odborné literatury. Praha: Orac, 2000. ČSN ISO. 690 (01 0197) Dokumentace. Bibliografické citace. Obsah, forma a struktura. Praha: Český normalizační institut, 1996.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetDocházka: Účast na seminářích (min. 80%).Zápočet: Zpracování a prezentace práce podle zadaných požadavků.

Garant

Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D.