Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální práce s komunitami (UZV / Z4KKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / Z4KKP - Sociální práce s komunitami, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Vymezení pojmu komunita, komunitní práce, komunitní péče, historie.- Komunitní služby a instituce.- Komunitní péče o seniory.- Komunitní péče o duševně nemocné.- Komunitní péče u kulturně odlišných skupin.- Komunitní péče o pachatele trestných činů.- Návaznost zdravotní a sociální péče - teoretická východiska.- Transformace sociálních služeb.- Poskytování sociální péče podle § 52 zákona č. 108/2006 SB., o sociálních službách.

Získané způsobilosti

Student/ka:- zná základní terminologii (komunita, komunitní péče, komunitní práce, sociální služba...);- orientuje se ve formách zdravotně sociální práce; - zná organizaci práce v zařízeních zdravotnického a sociálního typu; - orientuje se v možnostech řešení sociální situace a zná proces financování služeb; - zná proces komunitního plánování; - je schopen/a efektivní komunikace a reakce na potřeby člověka s omezenou soběstačností; - zná možnosti spolupráce s rodinou klienta a odborníky; - podílí se na zvýšení kvality života handicapovaného klienta, seniorů a jiných znevýhodněných skupin klientů; - je schopen/a poskytnout klientům profesionální radu a pomoc v kompetencích zdravotně sociálního pracovníka.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu zkouška.Docházka: Doporučená účast na přednáškách. Účast na seminářích (min. 80%).Zápočet: Analýza odborného textu + diskuse.Exkurze ve věznici Mírov.Účast na přednášce k transformaci sociálních služeb.

Garant

Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D.Mgr. Lucia Slobodová, PhD.