Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management ve zdravot. sociální práci (UZV / Z4KMN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / Z4KMN - Management ve zdravot. sociální práci, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Role a funkce managerů, management zdravotně sociální práce.- Subjektivní předpoklady pro výkon managerské práce.- Řízení lidských zdrojů v managementu zdravotně sociální práce.- Informace v práci managera.- Rozhodování v činnosti managera.- Úloha kontroly v procesu řízení zdravotně sociální práce.- Management programů zlepšování kvality ve zdravotnických a sociálních institucích.

Získané způsobilosti

Student/ka: - zná různá pojetí managerské práce, hlavní managerské funkce a proces plánování ve zdravotně sociální práci;- má základní informace o vedení a řízení, též o procesu subjektivního rozhodování v práci managera;- zná úkoly personálního managementu, personální strategie a plánování, personální činnosti v zdravotně sociální práci;- je obeznámen s úlohou informací v práci managera;- chápe podstatu rozhodování a rozhodovacího procesu ve zdravotně sociální práci;- ovládá podstatu a funkce kontroly v řídícím procesu, v oblasti zdravotně sociální práce;- zná principy managementu kvality zdravotně sociální péče, základní postupy a podmínky rozvoje managementu kvality.

Literatura

PITNEROVÁ, D. Management sociální práce. GLADKIJ, I. et al. Management ve zdravotnictví. MYDLÍKOVÁ, E. Manažment v sociálnej práci. MATOUŠEK, O. et al. Metody a řízení sociální práce. Zákon. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Vyhláška. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. BĚLOHLÁVEK, F. Jak řídit a vést lidi. DONNELY, J. H., GIBSON, J. L., IVANCEVICH, J. M. Management. ROBBINS, S. P., COULTER, M. Management. SMUTEK, M., KAPPL, M. Proměny klienta služeb sociální práce - Social Work Klient Metamorphoses. ARMSTRONG, M. Řízení lidských zdrojů. KOUBEK, J. Řízení lidských zdrojů. ŽILOVÁ, A., JANIGOVÁ, E. Teoria i zarzadzanie w pracy socjalnej.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet.Docházka:Doporučená účast na přednáškách.Účast na seminářích (min. 80%).Zápočet:Zpracování, odevzdání a prezentace seminární práce z níže uvedených tematických okruhů:- Význam a funkce plánování v organizacích poskytujících zdravotně sociální péči z pohledu klienta;- Význam a funkce organizování v organizacích poskytujících zdravotně sociální péči z pohledu klienta;- Význam a funkce vedení v organizacích poskytujících zdravotně sociální péči z pohledu klienta;- Význam a funkce rozhodování v organizacích poskytujících zdravotně sociální péči z pohledu klienta;- Význam a funkce kontroly v organizacích poskytujících zdravotně sociální péči z pohledu klienta;- Význam a funkce plánování v organizacích poskytujících zdravotně sociální péči z pohledu zdravotně sociálního pracovníka;- Význam a funkce organizování v organizacích poskytujících zdravotně sociální péči z péči z pohledu zdravotně sociálního pracovníka;- Význam a funkce vedení lidí v organizacích poskytujících zdravotně sociální péči z pohledu zdravotně sociálního pracovníka;- Význam a funkce kontroly v organizacích poskytujících zdravotně sociální péči z pohledu zdravotně sociálního pracovníka.

Garant

doc. Mgr. Martina Cichá, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Martina Orságová