Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody sociální práce (UZV / Z4KMS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / Z4KMS - Metody sociální práce, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Krizová intervence.- Mediace a probace.- Sociální práce se zdravotně znevýhodněnými osobami.- Sociální práce se zneužívanými, týranými a zanedbávanými dětmi a jejich rodinami.- Sociální práce s duševně nemocnými.- Sociální práce se starými lidmi.- Sociální práce s uživateli drog.- Sociální práce s oběťmi násilí v rodině.- Sociální práce s nezaměstnanými.- Sociální práce s bezdomovci.- Sociální práce s utečenci.

Získané způsobilosti

Student/ka:- orientuje se v aktuálních sociálních situacích a aplikuje speciální pracovní metody sociální práce.

Literatura

MATOUŠEK, O. Metody a řízení sociální práce. MATOUŠEK, O. et al. Metody a řízení sociální práce. ŘEZNÍČEK, I. Metody sociální práce. MATOUŠEK, O. et al. Sociální práce v praxi: specifika různých cílových skupin a práce s nimi. NAVRÁTIL, P. Teorie a metody sociální práce. ŽILOVÁ, A. Komunitná práca s komunitou s vysokou mierou nezamestnanosti. HABURAJOVÁ-ILAVSKÁ, L., LEHOCZKA, L. Komunitné sociálne služby v kontexte kultúrnej identity obyvateľov rómskych osád. VODÁČKOVÁ, D. et al. Krizová intervence. KOPŘIVA, K. Lidský vztah jako součást profese. LEVICKÁ, J. Metódy sociálnej práce. TOKÁROVÁ, A. et al. Sociálna práca. Kapitoly z dejín, teórie a metodiky sociálnej práce. HROZENSKÁ, M. Sociálna práca so staršími ľudmi a jej teoreticko-praktické východiska. SCHAVEL, M. Sociálne poradenstvo a supervízia v sociálnej práci. Odborný časopis. Sociální práce/Sociálna práca. KRÁLOVÁ, J. Speciální techniky sociální práce. HAWKINS, P., SHOHET, R. Supervízia v pomáhajúcich profesiách. STRIEŽENEC, Š. Teória a metodológia sociálnej práce.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouška.Docházka:Doporučená účast na přednáškách. Účast na seminářích (min. 80%). Předpokladem ukončení předmětu je zpracování a prezentace metod práce s konkrétní cílovou skupinou z oblasti metod sociální práce, úspěšné zvládnutí písemného testu (min. 60%) a splnění úkolů, které budou zadány během výuky.

Garant

doc. PhDr. Lenka Haburajová Ilavská, PhD.

Vyučující

Mgr. Lucia Slobodová, PhD.