Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální témata a diskuze v SP ve zdrav. (UZV / Z5CID)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / Z5CID - Aktuální témata a diskuze v SP ve zdrav., Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- prezentace aktuality a rozbor článku na vybrané téma- vedení odborné diskuzeOkruhy témat- aktuální témata z oblasti zdravotně sociální práce u nás a v zahraničí- aktuální novinky v oblasti sociální práce u nás a v zahraničí- vybraná zahraniční periodika z oblasti sociální práce- zdravotně sociální pracovník / sociální pracovník z pohledu praxe- analýza vybrané metody aplikované ve zdravotně sociální / sociální práci- sociální práce v praxi (konkr. cílová skupina)Struktura témat bude stanovena na začátku semestru po dohodě se studenty.

Získané způsobilosti

Student umí efektivně diskutovat o současných tématech a problémech v oblasti zdravotně sociální a sociální práce, dokáže přitom efektivně argumentovat a používat slovní zásobu.

Literatura

Health & Social Work. Journal of Social Work. MaCAndrew, R., Martinez, R. Taboos and Issues. Boston: Heinle, 2001. Clinical Social Work Journal. Robert Adams, Lena Dominelli a Malcolm Payne. Critical Practice in Social Work. New York: Palgrave Macmillan, 2009. European Journal of Public Health. Payne Malcolm a Gurid Aga Askeland. Globalization and International Social Work. Hampshire: Ashgate, 2008. Child & Family Social Work. DOEL, M. Social Work the Basics. New York: Routledge, 2012. The British Journal of Social Work.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet- docházka 80%- aktivní účast a spolupráce na seminářích- prezentace vybraného tématu a vedení diskuze- analýza vybraného článku- průběžné plnění zadaných úkolů

Garant

Mgr. Renata Polepilová