Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bloková sem. praxe 5 (UZV / Z6BP5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / Z6BP5 - Bloková sem. praxe 5, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zdravotně sociální práce v teorii a v praxi.

Získané způsobilosti

Student/ka:- aplikuje získané teoretické poznatky při výkonu odborné praxe;- umí rozpoznávat a vyhledávat souvislosti mezi zdravotními a sociálními problémy klientů, umět je řešit a orientovat se v možnostech prevence jejich vzniku a jejich prohloubení;- je schopný/á vypracovat případovou studii (kazuistiku) u vybraného klienta;- dokumentuje svou činnost do deníku praxe.

Literatura

Zákon. č. 101/2001 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Zákon. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Zákon. č. 1/1993 Sb.- Ústava ČR. Zákon. č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů. Zákon. č. 2/1993 Sb. - Listina základních práv a svobod. Zákon. č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů. Vyhláška. č. 385/2006 Sb., o zdravotnické dokumentaci, ve znění pozdějších předpisů. Zákon. č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů. Zákon. č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů. STOKLASOVÁ, D. Diagnostická metodická příručka. Praha: Evropské sociálně zdravotní centrum, 2008. Etický kodex sociálních pracovníků České republiky. MATOUŠEK, O. et al. Sociální práce v praxi: specifika různých cílových skupin a práce s nimi. Praha: Portál, 2005.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetDocházka: 100 % účast na blokové semestrální praxi.Zápočet:V rámci blokové semestrální praxe si student vede deník praxe podle zadaných požadavků. Výstupem blokové semestrální praxe je popis a analýza případové studie (kazuistiky) u vybraného klienta. Kazuistika musí být kompletně zpracovaná, tj. musí obsahovat anamnézu, zahájení, průběh a ukončení zdravotně sociálního šetření. U kazuistiky se bude hodnotit znalost teoretických přístupů, pojmů a metod a prokázání schopnosti adekvátní integrace teorie a praxe.Deník praxe a případová studie (kazuistika) se odevzdává garantovi odborné praxe. Rozbor deníků a jednotlivých případových studií (kazuistik) proběhne v rámci Supervize blokové semestrální praxe 5.

Garant

Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lucia Slobodová, PhD.