Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prezentační dovednosti ZSP (UZV / Z6PRE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZV / Z6PRE - Prezentační dovednosti ZSP, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Struktura prezentace, mluvená a psaná forma jazyka. Jednotlivá stádia při tvorbě a nácviku prezentací, sběr dat - selektování informací. Osvojování slovní zásoby typické pro efektní prezentace, vizualizace. Verbální a neverbální komunikace, řeč těla. Rozvíjení komunikativních dovedností a vyrovnání se se stresem při samostatném projevu. Týmové hodnocení ústních prezentací, konstruktivní zpětná vazba.

Získané způsobilosti

Student si osvojí prezentování před skupinou v anglickém jazyce. Bude schopen si vytvořit vlastní prezentaci na dané téma, shromáždit data, časově rozplánovat jednotlivé části. Posune se o krok dál při prezentování v cizím jazyce a zvýší si sebevědomí v mluveném projevu před skupinou. Díky týmové zpětné vazbě vyslechne názory ostatních a naskytne se možnost vyvarovat se v budoucnu stejných chyb a pracovat na svém zlepšení.

Literatura

Erica J. Williams. PRESENTATIONS IN ENGLISH. Macmillan, 2008. ISBN 978 0 230 02876 0.Emmerson, P. BUSINESS GRAMMAR BUILDER. Macmillan Publishers Limited, 2002. ISBN 0-333-75492-1.Marion Grussendorf. ENGLISH FOR PRESENTATIONS. Oxford University Press, 2007. ISBN 978 0 19 457937 7.Templeton, M. PUBLIC SPEAKING AND PRESENTATIONS. McGraw-Hill Companies, 2010. ISBN 978-0-07-160121-4.Andrew Bradbury. Successful Presentation Skills. London ; Philadelphia : Kogan Page, 2006. ISBN 978-0-7494-4560-7.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet- Aktivní účast na seminářích (80%).- Zaslání zpracované prezentace v PowerPointu vyučující, odevzdání písemně zpracované prezentace a její ústní přednes.Hodnocení bude provedeno na základě splnění menších úkolů během semestru, kvality závěrečné ústní i písemné prezentace, kreativního zpracování prezentace a schopnosti poskytnutí zpětné vazby ostatním studentům.

Garant

Mgr. Radana Kroutilová Nováková, Ph.D.