Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geographic Information Systems (LUEB / L5EGI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LUEB / L5EGI - Geographic Information Systems, Fakulta logistiky a krizového řízení, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Repetitorium kartografie a geoinformatiky2. Geografické informační systémy specifika ve veřejné správě3. Majoritní SW využívaný ve veřejné správě a složkách IZS4. Prostorová data pro krizové řízení (vektorová datová báze)5. Prostorová data pro krizové řízení (rastrová datová báze)6. Vzdálený přístup k datům WMS, IMS, WFS servery7. Databáze a práce se statistickými vstupy v GIS8. Prostorové analýzy s využitím geoprocesingu I. (vektorová data)9. Prostorové analýzy s využitím geoprocesingu II. (rastrová data)10. Mapová kompozice a její specifika pro krizové řízení11. Specifické případy použití GIS v krizovém řízení cloud-based GIS12. Specifické případy použití GIS v krizovém řízení participativní GIS13. Mobilní aplikace a lokální mapování v krizových situacích14. Současné trendy využívání GIS v IZS a veřejné správě tvorba seminárního projektu

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu je posluchač způsobilý řešit aktuální problémy krizového řízení veřejné správy a integrovaných záchranných složek v sofistikovaných geografických informačních systémech. Umí vyhodnocovat a analyzovat prostorová data a flexibilně připravovat tematické mapy krizového řízení.

Požadavky

Účast na seminářích alespoň 80 %, zpracování seminární práce a její obhajoba, složení zkoušky.

Garant

RNDr. Jakub Trojan

Vyučující

RNDr. Jakub Trojan