Předmět Rozvoj venkova a zemědělství (ČR a EU) (LUKR / L1ERV)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LUKR / L1ERV - Rozvoj venkova a zemědělství (ČR a EU), Fakulta logistiky a krizového řízení, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Teorie protekcionismu.Vývoj zemědělské politiky ČR I - období 1918-1989.Vývoj zemědělské politiky ČR II - období 1990-2010.Vývoj společné zemědělské politiky v EU I - období 1958 - 2000.Vývoj společné zemědělské politiky v EU II - období 2000 - 2010.Vývoj agrárního sektoru ve světě, GATT a WTO.Zákon o zemědělství, Státní zemědělský intervenční fond, Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond.Principy ekologického zemědělství.Zásady společné zemědělské politiky v letech 2007 - 2013 a jejich dopad na zemědělství ČR.Koncepce agrární politiky ČR.Operační programy EU ve vztahu k rozvoji venkova a multifunkčnímu zemědělství I.Operační programy EU ve vztahu k rozvoji venkova a multifunkčnímu zemědělství II.Potravinová soběstačnost a dostupnost potravin v českém a evropském kontextu I.Potravinová soběstačnost a dostupnost potravin v českém a evropském kontextu II.
Získané způsobilosti
Po absolvování předmětu Rozvoj venkova a zemědělstí se předpokládají u studenta:Znalosti, které studentům umožní vysvětlit a objasnit základní souvislosti týkající se rozvoje venkova a zemědělství v ČR i EU.Schopnost definovat a interpretovat problematiku koncepce agrární politiky a operačních programů EU ve vztahu k rozvoji multifunkčního zemědělství.Vyvodit obecné závěry týkající se dopadů společné zemědělské politiky na agrární sektor v ČR.Argumentovat a obhájit svůj názor týkající se problematiky potravinové soběstačnosti na národní a nadnárodní úrovni.
Literatura
BUŇKA, F., NOVÁK, V., KADIDLOVÁ, H. Ekonomika výživy a výživová politika I a II. Zlín, 2006. NOVÁK, V., BUŇKA, F., HRABĚ, J., LUKÁŠKOVÁ, E. Návrh výživy a stravování pro obyvatelstvo v krizových stavech. Vyškov, 2003. CIHELKOVÁ, E. a kol. Světová ekonomika. Základní rysy a tendence vývoje. Praha, 2006.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouška80% aktivní účast na seminářích, zpracování seminární práce, splnění zkouškového textu (60 %).
Garant
Ing. Eva Lukášková, Ph.D.
Vyučující
Ing. Eva Lukášková, Ph.D.