Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvoj venkova a zemědělství (ČR a EU) (LUKR / L1ERV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LUKR / L1ERV - Rozvoj venkova a zemědělství (ČR a EU), Fakulta logistiky a krizového řízení, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie protekcionismu.Vývoj zemědělské politiky ČR I - období 1918-1989.Vývoj zemědělské politiky ČR II - období 1990-2010.Vývoj společné zemědělské politiky v EU I - období 1958 - 2000.Vývoj společné zemědělské politiky v EU II - období 2000 - 2010.Vývoj agrárního sektoru ve světě, GATT a WTO.Zákon o zemědělství, Státní zemědělský intervenční fond, Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond.Principy ekologického zemědělství.Zásady společné zemědělské politiky v letech 2007 - 2013 a jejich dopad na zemědělství ČR.Koncepce agrární politiky ČR.Operační programy EU ve vztahu k rozvoji venkova a multifunkčnímu zemědělství I.Operační programy EU ve vztahu k rozvoji venkova a multifunkčnímu zemědělství II.Potravinová soběstačnost a dostupnost potravin v českém a evropském kontextu I.Potravinová soběstačnost a dostupnost potravin v českém a evropském kontextu II.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu Rozvoj venkova a zemědělstí se předpokládají u studenta:Znalosti, které studentům umožní vysvětlit a objasnit základní souvislosti týkající se rozvoje venkova a zemědělství v ČR i EU.Schopnost definovat a interpretovat problematiku koncepce agrární politiky a operačních programů EU ve vztahu k rozvoji multifunkčního zemědělství.Vyvodit obecné závěry týkající se dopadů společné zemědělské politiky na agrární sektor v ČR.Argumentovat a obhájit svůj názor týkající se problematiky potravinové soběstačnosti na národní a nadnárodní úrovni.

Literatura

BUŇKA, F., NOVÁK, V., KADIDLOVÁ, H. Ekonomika výživy a výživová politika I a II. Zlín, 2006. NOVÁK, V., BUŇKA, F., HRABĚ, J., LUKÁŠKOVÁ, E. Návrh výživy a stravování pro obyvatelstvo v krizových stavech. Vyškov, 2003. CIHELKOVÁ, E. a kol. Světová ekonomika. Základní rysy a tendence vývoje. Praha, 2006.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouška80% aktivní účast na seminářích, zpracování seminární práce, splnění zkouškového textu (60 %).

Garant

Ing. Eva Lukášková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Lukášková, Ph.D.