Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Správní právo (LUKR / L2RSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LUKR / L2RSP - Správní právo, Fakulta logistiky a krizového řízení, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Definování právního odvětví zvaného správní právo a jeho návaznost na jiná právní odvětví, Obec jako základní samosprávný celek, Vyhlášky obcí, Hospodaření obcí, Orgány obcí, Kraj jako vyšší územně samosprávný celek, Krajská zastupitelstva, Volby do zastupitelstev, Správní řízení, Územní plánování a stavební řád, Ochrana ovzduší, Vodní hospodářství, Odpadové hospodářství, Hlavní krizové situace v obcích a městech.

Získané způsobilosti

Student má znalosti z oblasti správního práva České republiky, zejména zná pojmy státní správa, územní samospráva, vláda jako nejvyšší výkonný orgán ve státě, jednotlivá ministerstva, působnost obcí, působnost krajů, orgány obcí, orgány krajů, základy správního řízení apod.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPožadavky na splnění předdmětu je aktivní účast na seminářích,zvládnutí látky a splnění vědomostních požadavků složením písemného testu a na něj navazující ústní části ověření vědomostí. Výsledné hodnocení je dáno poměrem písemné a ústní části 1 : 1.

Garant

JUDr. Jaromír Maňásek

Vyučující

JUDr. Jaromír Maňásek