Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ochrana a bezpečnost objektů a osob (LUKR / L3ROB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LUKR / L3ROB - Ochrana a bezpečnost objektů a osob, Fakulta logistiky a krizového řízení, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

-Úvod do studia předmětu a základní terminologie.-Právní normy v oblasti řešení ochrany objektů a osob.-Bezpečnost, bezpečnostní prostředí, bezpečnostní rizika a ohrožení.-Řízení bezpečnostních rizik při ochraně majetku a osob.-Bezpečnostní management.-Bezpečnostní služby.-Bezpečnost podniku.-Ochrana osob a objektů před terorismem.-Management bezpečnostních systémů.-Bezpečnostní analýza chráněného objektu.-Ochrana přepravovaných osob a přepravovaných peněz a cenin.-Dokumentace bezpečnostního systému.-Mechanické a technické prostředky ochrany objektů a osob.-Elektronické bezpečnostní prostředky.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu získají studenti teoretické a praktické vědomosti z problematiky ochrany osob, objektů a majetku, které mohou uplatnit v praxi.

Literatura

BRABEC, F. Ochrana bezpečnosti podniku. Praha, EUROUNION s.r.o , 1996. UHLÁŘ, J. Technická ochrana objektu, I. a II. Praha: PA ČR, 2001. ČECH, B. Vybrané technické prostředky využívané v bezpečnostní praxi. Praha, EUROUNION s.r.o, 2000. PAČAIOVÁ, H., MARKULÍK, Š. Bezpečnost technických systémov ako súčasť zabezpečovaní kvality. Bratislava: Kvalita, roč. XI, č. ľ, 2003, 2003. SUCHÁNEK, J. Kriminalistika, kriminalistické metody a prostředky. Praha: Skripta PA ČR, 1996. HORÁK, R. KRČ, M., ONDRUŠ, R., DANIELOVÁ, L. Průvodce krizovým řízením pro veřejnou správu. Praha: Linde, 2004, 2004. SINAY, J. Rizika technických zariadení ? mmanažerstvo rizika. Košice: OTA, 1997. ISBN 80-967783-07.MYKISKA, A. Spolehlivost technických systémů. Praha: ČVUT, 2000, 2000. ISBN 80-01-02079-7.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet:aktivní účast na cvičeních (80 %)průběžné plnění zadaných úkolů na jednotlivé cvičení splnění podmínek písemného testu (počet správných odpovědí více než 50 %)Zkouška:zkoušku absolvují studenti, kterým byl udělený zápočetznalost problematiky uvedené v obsahu předmětu

Garant

doc. Ing. Miroslav Tomek, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Miroslav Tomek, Ph.D.