Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prevence mimořádných událostí (LUKR / L4CPU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LUKR / L4CPU - Prevence mimořádných událostí, Fakulta logistiky a krizového řízení, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do studia předmětu ve vazbě na problematiku bezpečnostního prostředí České republiky, preventivní politika jako významná součást a základní princip systému ochrany životů, zdraví a majetkových hodnot v ČR.2.Kodifikace prevence mimořádných událostí v právním řádu ČR.3.Metodologický přístup k prevenci mimořádných událostí.4.Identifikace a diagnostika možných mimořádných událostí a krizových situací.5.Hodnocení vybraných hrozeb rizik včetně požadavků na prevenci v EU a na národní úrovni.6.Prevence a výkon státní správy a samosprávy (správních orgánů) v jednotlivých oblastech státem chráněných zálmů.7.Spolupráce orgánů veřejné správy, samosprávy, podnikatelských subjektů a občanů v předmětné oblasti.8.Nástroje a prostředky komunikace a informování veřejnosti v rámci prevence mimořádných událostí.9.Systém preventivně výchovné činnosti.10. Aktivní prevence se zaměřením na cvičení havarijní připravenosti za účasti veřejnosti jako spoluaktéra nácviku žádoucího chování a jednání.11.Požární prevence jako prvek bezpečnostního systému ČR, Koncepce požární prevence v ČR na období let 2012 - 2016.12.Prevence závažných havárií při nakládání s nebezpečnými chemickými látkami nebo chemickými přípravky.13.Prevence krizových situací v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku.14.Hrozby a rizika živelních pohrom a jejich prevence. ..

Získané způsobilosti

V procesu realizace obsahového zaměření a naplňování cílů předmětu - jakož i s využitím mezipředmětových vazeb studijního oboru - poskytnout studentům nezbytné penzum klíčových informací jako základu jejich následných znalostí, metodických schopností a dovedností uplatnitelných v praxi.

Literatura

MVČR. Časopisy: Policista, 112 ... Praha, 2015. redakce. Edice ÚZ, číslo: 1045. Krizové zákony, HZS, PO. Ostrava: Sagit, a.s., 2014. ISBN 978-80-7488-071-1.MV-GŘHZS. http://www.hzscr.cz/clanek/utvary-mv-generalniho-reditelstvi-hzs-cr-sekce-pro-prevenci-a-civilni-nouzovou-pripravenost-generalniho-reditelstvi-hzs-cr.aspx?q=Y2hudW09Mg%3d%3d. Praha, 2015. SKŘEHOT. Petr a kol. Prevence nehod a havárií, 2. díl:mimořádné události a prevence nežádoucích následků. Praha: VÚBP, 2009. ISBN 978-80-86973-73-9.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet.Aktivní účast na seminářích - minimálně 80%. Zpracování a prezentace semestrální práce jako základní předpoklad udělení zápočtu.

Garant

doc. RSDr. Václav Lošek, CSc.