Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické dovednosti II (LUKR / L4OTD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LUKR / L4OTD - Technické dovednosti II, Fakulta logistiky a krizového řízení, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Charakteristika, druhy, účel a účinky mimořádných opatření a jejich právní forma.- Mimořádná opatření řešící ohrožení životů, zdraví, majetku a životního prostředí.- Ohrožení hospodářského fungování státu včetně financování řešení mimořádných opatření.- Seznámí s IZS, záchrannými pracemi, likvidačními pracemi, ochranou obyvatelstva, požárem, únikem nebezpečných látek, způsoby ukrytí, nouzovým režimem.- Systémem varování a způsoby vyrozumění při vzniku a řešení havarijních a krizových situací.- Přesun v ohroženém prostředí.- Ukázka očisty osob.- Součinnostní cvičení v rámci IZS.

Získané způsobilosti

Student získá znalosti ohledně nasazování záchranných jednotek. Využití zkušenosti v psychické odolnosti v krizích.

Literatura

JULINEK R. . Chemickotechnická služba hasičského záchranného sboru ČR. I. Protiplynová služba. MV GŘ HZS ČR. Praha, 1999. ISBN 80-902852-0-1.BUŘIČ P., FRANC R. a kol. Práce ve výšce a nad volnou hloubkou v podmínkách požární ochrany. Praha: MV GŘHZS ČR, 2003. ISBN 80-86640-07-8.RUCKÝ E. Průmyslové lezectví a záchranářství. Ostrava, 1.SPBI Spektrum, 1998. ISBN 80-86111-33-4.-. Řád chemické služby Hasičského záchranného sboru České republiky. -. Řád strojní služby Hasičského záchranného sboru České republiky. -. Řád technické služby Hasičského záchranného sboru České republiky. ? DVOŘÁČEK P., LOŠÁK J. Technické prostředky požární ochrany. Ostrava: SPBI, 2001. ISBN 80-86111-97-0.DOHNAL J., LOŠÁK J. Technické prostředky požární ochrany I. Ostrava : SPBI Spektrum, 1998. Lošák, Jiří. Technické prostředky požární ochrany II. 2. vyd. V Ostravě : Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství, 2004. ISBN 80-86634-41-8.-. Vyhláška č. 35/2007 Sb., o technických podmínkách požární techniky. -. Vyhláška č. 456/2006 Sb., o technických podmínkách věcných prostředků požární ochrany.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPožadavkem je účast na přednáškách a cvičení minimálně 80 procent. Pro udělení zápočtu je požadavkem aktivní účast na exkurzích, průběžné plnění zadaných úkolů do cvičení a aktivní účast při plnění úkonů v rámci výcviku v krizových situacích. Zvládnutí přesunu podle mapy na 20 km. Provézt výcvik ve slaňování a činnosti záchranné jednotky. Účast na součinnostním cvičení v rámci IZS.

Garant

Ing. Jakub Rak

Vyučující

Ing. Jakub Rak