Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analytické metody a nástroje řešení (LUKR / L5OAM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LUKR / L5OAM - Analytické metody a nástroje řešení, Fakulta logistiky a krizového řízení, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Charakteristika, druhy, účel a účinky mimořádných opatření a jejich právní forma,- Mimořádná opatření řešící ohrožení životů, zdraví, majetku a životního prostředí,- Ohrožení hospodářského fungování státu včetně financování řešení mimořádných opatření.- Seznámí s IZS, záchrannými pracemi, likvidačními pracemi, ochranou obyvatelstva, požárem, únikem nebezpečných látek, způsoby ukrytí, nouzovým režimem.- Systémem varování a způsoby vyrozumění při vzniku a řešení havarijních a krizových situací.

Získané způsobilosti

Student získá znalosti ohledně nasazování záchranných jednotek. Zažít rozhodovací proces v rozehře a plnění úkolů v rozhodnutí v krizích.

Literatura

NOVÁK, L. Krizové plánování. Žilina: EDIS, 2005. ISBN 80-8070-391-4.Gros, Ivan. Kvantitativní metody v manažerském rozhodování. 1. vyd. Praha : Grada, 2003. ISBN 8024704218.JUNIPOV, D. Making decisions. United Kingdom: How to Books Ltd, 1998. ISBN 1-85703-296-9.Tichý, Milík. Ovládání rizika : analýza a management. Vyd. 1. V Praze : C.H. Beck, 2006. ISBN 80-7179-415-5.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPožadavkem je účast na seminářích minimálně 80 procent. Pro udělení zápočtu je požadavkem aktivní účast na seminářích, průběžné plnění zadaných úkolů do seminářů a aktivní účast při analýze možných krizových událostí ve světě. V rámci analýzy zlepšovat rozhodovací proces krizových manažerů v závislosti na situace a stav MÚ.

Garant

Mgr. Danuše Ulčíková

Vyučující

Mgr. Danuše UlčíkováMgr. Danuše Ulčíková