Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výcvik dovedností pro krizové řízení (LUKR / L6EVD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LUKR / L6EVD - Výcvik dovedností pro krizové řízení, Fakulta logistiky a krizového řízení, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky předmětu (vytýčení cílů předmětu).2. - 3. Základy topografie a kartografie pro krizové řízení.4. - 5. Topografie a kartografie pro krizové řízení.6. Taktické značky pro krizové řízení.7. - 8. Zásady zpracování nácviků situace.9. - 10. Zásady vedení a zpracování pracovní mapy.11. Zásady zpracování úřední dokumentace.12. Zásady evidence dokumentů.13. Zásady zpracování povodňových plánů.14. Zásady zpracování bezpečnostních plánů.

Získané způsobilosti

Student získá znalosti ohledně orientace v terénu podle mapy, určování daných bodů dle systému používaných v rámci IZS. Zásady zpracování dokumentů .

Literatura

Voženílek, V. Aplikovaná kartografie I. Tematické mapy. Olomouc Univerzita Palackého, 2001. Čapek, R. a kol. Geografická kartografie. Praha, 1992. Kolektiv autorů. Pomůcka Vojenský topografický ústav Dobruška. Dobruška. Murdych, Z. Tematická kartografie I. a II. Praha, 1983. Kuchař K. a kol. Základy kartografie. Praha, 1993.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetPožadavkem pro udělení zápočtu je 80% aktivní účast na cvičeních, průběžné plnění a odevzdávání zadaných úkolů do seminářů, úspěšné absolvování 3 průběžných a 1 závěrečného zápočtového testu, (každého minimálně se správností odpovědí 50 %). V případě nevyhovujícího splnění některého z testů zpracovává student zápočtovou seminární práci ověřující doplnění svých znalostí a dovedností a samostatný aktivní přístup ke zvládnutí předmětu). Uděluje se klasifikovaný zápočet.

Garant

doc. Ing. Ivan Mašek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ivan Mašek, CSc.Ing. Jakub Rak