Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Integrovaný záchranný systém II (LUKR / L6OIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LUKR / L6OIS - Integrovaný záchranný systém II, Fakulta logistiky a krizového řízení, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do studia předmětu IZS II se zaměřením na aktuální otázky předmětné problematiky.2.Ostatní složky IZS3.Vyčleněné síly a prostředky ozbrojených sil a jejich participace na realizaci úkolů IZS ? AČR.4.Ostatní složky IZS a plánovaná pomoc na vyžádání.5.Systém vzdělávání a odborné přípravy v IZS ? jeho jednotlivých složkách.6.Ochrana obyvatelstva v rámci EU, její institucionální srovnání s IZS ČR.7.Příhraniční spolupráce v přípravě na vznik mimořádných událostí a při jejich řešení.8.Věda a výzkum v předmětné oblasti. Institut ochrany obyvatelstva.9.IZS a analýza vybraných havárií a katastrof posledního desetiletí.10.Aktuální problémy personálního a materiálního zabezpečení IZS, jeho jednotlivých složek. Perspektiva dalšího rozvoje.

Získané způsobilosti

V procesu realizace obsahového zaměření a naplňování cílů předmětu, poskytnout studentům nezbytné penzum klíčových informací jako základu jejich následných znalostí, metodických schopností a dovedností uplatnitelných v praxi.

Literatura

zákony ... Vztažná legislativa a analytické materiály orgánů státní správy a samosprávy. . RICHTER, Rostislav. Ochrana obyvatelstva a Dodatkový protokol I o ochraně obětí mezinárodních ozbrojených konfliktů. Vyd. 1. Praha : Ministerstvo vnitra, generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR, 2010. 118 s. ISBN 978-80-86640-55-6. . JANATA, Jiří, Václav HLADÍK a Jan T. KOZÁK. , Požáry v českých zemích. Professional Publishing 2009, ISBN 978-80-86946-96-2 . AČR. http://www.army.cz/ . záchranáři. http://www.komorazachranaru.cz/index.php. MVČR. http://www.mvcr.cz/clanek/terminologicky-slovnik-krizove-rizeni-a-planovani-obrany-statu.aspx. LINHART, Petr, Bohumil ŠILHÁNEK. Ochrana obyvatelstva v Evropě. 1. vyd. Praha: MV-GŘ HZS, 2005, ISBN 80-86640-43-4. KOZÁK, Jan T., Pavla STÁTNÍKOVÁ a kol.. Povodně v českých zemích. Professional Publishing 2007, ISBN 978-80-86946-39-9. MVČR. Praha Typové plány MV a ostatních ústředních správních úřadů ? generální ředitelství HZS ČR, 2005. . redakce. 112 Obdorný časopis požární ochrany, IZS a ochrany obyvatelstva. Praha:MV- GŘHZS, 2015.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouška.Aktivní účast na seminářích - minimálně 80%. Zápočtový test - v bodovém hodnocení získat minimálně 12 z 20 možných bodů.

Garant

doc. RSDr. Václav Lošek, CSc.

Vyučující

doc. RSDr. Václav Lošek, CSc.